Sierotka3m @ 20 May 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=979578Na tej stronie mamy przykładowe użycie Meringue Buttercream oraz instrukcję wykonania motylków z wykrawaczek PME (jeśli potrzebne tłumaczenie - piszcie)
Jest to druga część filmiku, w części pierwszej Pani podaje przepis na Italian Meringue Buttarcream, podobny do kremu Dyann, ale z cukru gotuje się syrop (nie posiadam termometru do cukru, więc nie potrafię określić, czy syrop ma już 121st.C, zatem wolę ten pierwszy).Mam prośbę, nie znam angielskiego czy mogłabyś przetłumaczyć po co ta pani gotowego motyla daje nad parę. Cały film jest bardzo jasny tylko ciekawi mnie ta para.
h-elen @ 23 May 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=980670Też chciałabym poeksperymentować z masą z pianek ale w mojej okolicy tylko kolorowe, tak jakby białych nie mogli sprzedawać...
Granola, bardzo m się podoba Twój tort, już jakiś czas temu go pdziwiałam, tzn. wtedy, gdy zamieściłaś go pierwszy raz, co nie oznacza, że teraz mi się nie podoba![]()
No właśnie jak pisałem wcześniej widziałem przepis i pisało że nie muszą być białe ale nie mam pojęcia gdzie ja to czytałem![]()
sabinaldziękuję za linka do przepisu z pianek![]()
sabinal @ 23 May 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=980695Mam prośbę, nie znam angielskiego czy mogłabyś przetłumaczyć po co ta pani gotowego motyla daje nad parę. Cały film jest bardzo jasny tylko ciekawi mnie ta para.Żeby utrwalić i pogłębić kolor. Poza tym widziałam kiedyś na innym filmiku na youtube, że umieszczają figurki nad parą, żeby były błyszczące, ale nie wiem, ile w tym prawdy![]()
Sierotka3m @ 24 May 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=980814Żeby utrwalić i pogłębić kolor. Poza tym widziałam kiedyś na innym filmiku na youtube, że umieszczają figurki nad parą, żeby były błyszczące, ale nie wiem, ile w tym prawdy
też to tak zinterpretowałam, ale co na to nasi specjaliści?![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.