Jo_anna1
Member
- Lip 9, 2009
- 3,219
- 0
- 0
martyna22a @ 13 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1074979dziewczyny powiedzcie prosze bo gdzies o tym czytalam ale nie moge znalezc, jak zrobic zeby masa byla blyszczaca a nie taka matowa, potraktowac ja woda z cukrem czy jak?Mądre ludzie mówią że parownicą trza. Są takie specjalne![]()
kiedyś na gotującą wodą potrzymałam chwilkę (tak mi się wydawało) motylka niestety "odpłynął" bezpowrotnieWięcej tej metody nie stosowałam.![]()
Masę "maluję" pędzelkiem zwykłą wodą i pozostawiam do przeschnięcia. Woda z cukrem nie dała takiego efektu, masa była nadal matowa.
Czytałam że woda z alkoholem ładnie zbiera pozostałości mąki, nabłyszcza a dodatkowo nie rozmiękcza masy bo alkohol szybko wyparowuje - ale ten sposób muszę jeszcze sprawdzić.
Ostatnią edycję dokonał moderator: