Masy plastyczne do stylu angielskiego oraz wykrawaczki

Status
Ten wątek został zamknięty.

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
martyna22a @ 13 Jan 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1074979dziewczyny powiedzcie prosze bo gdzies o tym czytalam ale nie moge znalezc, jak zrobic zeby masa byla blyszczaca a nie taka matowa, potraktowac ja woda z cukrem czy jak?
Mądre ludzie mówią że parownicą trza. Są takie specjalne
icon_mrgreen.gif

kiedyś na gotującą wodą potrzymałam chwilkę (tak mi się wydawało) motylka niestety "odpłynął" bezpowrotnie
rofl.gif
Więcej tej metody nie stosowałam.
Masę "maluję" pędzelkiem zwykłą wodą i pozostawiam do przeschnięcia. Woda z cukrem nie dała takiego efektu, masa była nadal matowa.
Czytałam że woda z alkoholem ładnie zbiera pozostałości mąki, nabłyszcza a dodatkowo nie rozmiękcza masy bo alkohol szybko wyparowuje - ale ten sposób muszę jeszcze sprawdzić.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

kubańczyk

Member
Sty 5, 2011
11
0
0
wink.gif
Witajcie
chciałbym prosić o jakiś dobry przepis na krem do tortu o smaku migdałowym jeżeli ktoś zna bym był bardzo wdzxięczny
z góry dziękuje i pozdrawiam

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
dzieki Joanno,widzialam u rastagatki,chyba biedronka tak blyszczala moze ona sie wypowie

rastagatka

Member
Paź 6, 2009
363
0
0
Moja biedronka była pociągnięta tylko wodą, niczym więcej i zawsze tak robię, żeby coś nabłyszczyć. Nie mam nic czarodziejskiego, tylko to co pod ręką
icon_mrgreen.gif

Ale wrócę jeszcze do lepienia dzieciaczka, bo może nabierzecie ochoty na samodzielne lepienie, nie tylko z foremek
fiesgrins.gif

DSC04096.JPG

Załączniki

• DSC04096.JPG
    DSC04096.JPG
    223.5 KB · Wyświetleń: 0

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Rastagatko, przed chwilą chwaliłam twoje anioły, ale dzidziiuś ekstra.
Jakiej wielkości jest dzieciątko? Lepię tak,że wychodzi mi mi figurka w rozmiarze maks.

miglietta

Member
Mar 10, 2010
662
0
0
zazdroszczę wam dziewczyny takiego talentu plastycznego.....te ozdoby są rewelacyjne

rastagatka

Member
Paź 6, 2009
363
0
0
Dziękuję moje drogie, Sabinal, moje dzieciątko ma dokładnie 11cm długości
icon_razz.gif
Pamiętaj, że tylko ćwicząc można coś osiągnąć. Więc ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz.

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Co tu dużo pisać , cudne bobo!!
Masz rację, praktyka czyni mistrza, właśnie kolejny raz zmierzyłam się z lilią
icon_mrgreen.gif
. Mój mąż zapytał-no i co teraz jesteś happy. ??
Teraz tak
icon_mrgreen.gif
tylko kiedy ta chol. paczka przyjdzie, ileż można czekać?? Nie nawidze czekać!!

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
rastagatko jak mnie rozczulaja jego zalozone nozki,cudny
herzen.gif

ja chyba tez bede musiala poszperac na necie bo mam tu taki sklep ale strasznie drogo,gdzie zamawiacie ? pytanie do tych nie mieszkajacych w kraju

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
martyna22a @ 14 Jan 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1075634rastagatko jak mnie rozczulaja jego zalozone nozki,cudny
herzen.gif

ja chyba tez bede musiala poszperac na necie bo mam tu taki sklep ale strasznie drogo,gdzie zamawiacie ? pytanie do tych nie mieszkajacych w kraju
Czyli do mnie? teraz zamówiłam z tegohttp://www.surbitonart.co.uk/acatalog/Patchwork_Cutters_A-B_range.html. No i po co ja tam zaglądałam!!!!!!!!!!!!!!
Chyba mnie krew zaleje to co zamówiłam teraz poprzeceniali,
baa.gif
baa.gif
baa.gif

Oni mają naprawdę ttaniej niż w niektórych innych sklepach duzy wybór za przesyłkę ok 6€. To też nie dużo . tylko czem już prawie tydzien, ale cóż...

http://www.surbitonart.co.uk/acatalog/Patc..._A-B_range.html

Megi428

Member
Gru 26, 2010
439
0
0

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
chachu dziekuje, fajne rzeczy tam maja, narazie na gwalt potrzebne mi sa barwniki, tam zamawialas?

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
Martyna fioletowego pojecia nie mam musisz się zapytać ale na pewno przecież to Ty płacisz za wysyłkę

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
martyna22a @ 14 Jan 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1075746chachu dziekuje, fajne rzeczy tam maja, narazie na gwalt potrzebne mi sa barwniki, tam zamawialas?
Zelowe mam z Wiltona z Tortowni (zamówiłam jak byłam w Polsce), bardzo jestem zadowolona z tych w cienkich długich opakowaniach
http://www.surbitonart.co.uk/acatalog/Suga...ir_Colours.html, pięknie pokrywają są wydajne , piękne kolory, edible lustre są mieniące dusky lilac -cudowny, glacier blue, Edible Tints- to matowe, Foliage green- zielony do listków, poppy red-ładna czerwień, mam czarny , brzoskwiniowy i inne.
Te z Rainbow Dust są w tych niskich pudełeczkach, z tych jestem średnio zadowolona mam dwa kol. ale tak malują jak byś sproszkowaną kredą mazała, nie są złe ale.. tamte lepsze.
Z Wiltona mam też w proszku, brąz jest ładny lepszy niż ten żelowy.
Ceny wydaje mi się że są bardzo przybliżone do tych w złotówkach. Kiedyś zamawiałam z Tortowni i poprosiłam aby podali mi cenę wysyłki z Polski do Ie i wyszło ok 130pln. To myślę że dużo.

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy