Masy plastyczne do stylu angielskiego oraz wykrawaczki

Status
Ten wątek został zamknięty.

illy

Member
Lut 20, 2008
1,500
0
0
Czy mozecie mi powiedziec gdzie kupie to CMC, szukalam na allegro, ale nic nie znalazlo, ma to jakas inna nazwe jeszcze??

Duszka20

Member
Kwi 27, 2010
280
0
0
illy @ 25 Jan 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1080769Czy mozecie mi powiedziec gdzie kupie to CMC, szukalam na allegro, ale nic nie znalazlo, ma to jakas inna nazwe jeszcze??
ja kupiłam na allegro to jako klej http://allegro.pl/klej-spozywczy-bialy-20-...04.html#gallery
i zdziwiłam się, że jest w proszku i trzeba go rozrabiać, ale w gruncie rzeczy jest lepiej bo wystarcza na dłużej i jest bardziej wydajny a jest to guma cmc (tak jest na nim napisane) ale jeszcze nie ryzykowałam i nie dodawałam do masy.

iza-gr

Member
Sie 26, 2009
213
0
0
LeNinko, nie sugeruję, żeby nie robić Twojego kremu, nie taka była moja intencja!! Ostrzegam jedynie, że może się tak wydarzyć w kontakcie z masą cukrową. Rzeczywiście dałam odrobinę więcej śmietany i nasączyłam biszkopty, być może te dwa fakty były przyczyną niepowodzenia. Przyszłam na to forum dlatego, że jest tu sympatyczna atmosfera i nie chciałabym jej popsuć, ani by ktoś popsuł ją mnie. Jeśli poczułaś się urażona to przepraszam.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Iza-gr ale tu wcale nie chodzi o obrażanie się. Myślę, że możemy się tu wymieniać doświadczeniami i ja pisałam to wszystko żeby raczej zachęcić cię do ponownego spróbowania kremu LeNinki bo on bardzo smakuje wszystkim którzy jedli u mnie z nim torty.
bussi.gif

iza-gr

Member
Sie 26, 2009
213
0
0
sabinal @ 25 Jan 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1080842Iza-gr ale tu wcale nie chodzi o obrażanie się. Myślę, że możemy się tu wymieniać doświadczeniami i ja pisałam to wszystko żeby raczej zachęcić cię do ponownego spróbowania kremu LeNinki bo on bardzo smakuje wszystkim którzy jedli u mnie z nim torty.
bussi.gif
sabinal, Ty choćbyś mnie walnęła młotkiem w głowę, to i tak nic mnie nie jest w stanie do Ciebie zniechęcić
knuddelz.gif

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Mam zapalenie płuc. Biorę dwa antybiotyki i czuję się tak,że żyć się odechciewa. Twoje słowa są dla mojej schorowanej duszy jak eliksir. Dzięki.
bussi.gif

Monsai

Member
Lut 1, 2008
4,932
1
0

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Jeśli mogę coś wtym temacie, ja robię tak, z masy z Tylo Powder (to to co CMC)
wykrawam
Pokaż załącznik 60418
wkładam sobie płatki tam... to jest to do wpinania kartek , przepraszam że brudne ale malowałam wcześniej na tym, nie wysychaja tak szybko
Pokaż załącznik 60419
roluje na gabce
Pokaż załącznik 60420
Układam na takim własnoręcznym wynalazku
icon_mrgreen.gif
poobcinane plastikowe łyżki przyklejone goracym klejem. I zauważyłam że lepiej jak dosyć przeschną bo ładnie trzymają kształt
Pokaż załącznik 60421
I sklejam, ten kwiat robiłam akurat tak ., nie chciałam na drucie. I aby ładnie listki sie utrwaliły na koniec pod płatki układam kawałki pocietej gabki.
Pokaż załącznik 60422

Figurki ja robie bez CmC , mikołaja, elfa, Mario i co tam jeszcze... Jakoś nie próbowałam z CMC więc osobiście nie podpowiem czy lepiej czy gorzej, myslę że jest ok.
wink.gif

Duszka20

Member
Kwi 27, 2010
280
0
0
o kurcze jakie super patenty chachu
icon_wink.gif
)
juz nabrałam ochoty na kwiaty i zacznę działać w weekend

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,577
113
martyna22a @ 25 Jan 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1080981Chachu fajowo to pokozalas, cholera nie mam tej kulki
baa.gif
A masz taki stojak na komórkę jak kiedyś pokazałam?
A moze masz korek do butelki (do karafki, do wina) zakończony kulką? A może masz blisko sklep z art. budowlanym?
Widzisz, możliwości masz parę
icon_smile.gif

Moja najlepsza kulka, to ta od stojaka na komórkę
icon_smile.gif
Wyrzuciłam brzuch i łapki (zostawiłam głowę i przeciwległy koniec
rofl.gif
i już mam profesjonalny przyrzą
icon_smile.gif

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Albo drut taki do robótek, do robienia na drutach - zakończony kulką
fiesgrins.gif

Co do tego Leninkowego kremu i przestrzegania... nie chodzi tu o to by kogoś obrażać czy się obrażać czy co - chodzi o to by podawane informacje nie mijały się z prawdą i nie wprowadzały w błąd.
Bo jeśli ktoś pisze że mu się masa cukrowa rozpuściła bo za mało masła na krem Leninki dał, to mnie się wydaje że po prostu źle wyciągnął wnioski bo krem Leninki nawet bez krzty masła niczego nam na tortach nie rozpuszczał, nawet mi jak dałam więcej śmietany niż w przepisie, więc jeśli coś komuś się rozpuściło to juz szybciej może to masło było winne, bo było zbyt miękkie i ciepłe? że zdołało wsiąknąć w masę cukrową i ją rozpuścić? Bo napewno nie był to Leninkowy krem.

iza-gr

Member
Sie 26, 2009
213
0
0
Cinka @ 25 Jan 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1081008Co do tego Leninkowego kremu i przestrzegania... nie chodzi tu o to by kogoś obrażać czy się obrażać czy co - chodzi o to by podawane informacje nie mijały się z prawdą i nie wprowadzały w błąd.
Bo jeśli ktoś pisze że mu się masa cukrowa rozpuściła bo za mało masła na krem Leninki dał, to mnie się wydaje że po prostu źle wyciągnął wnioski bo krem Leninki nawet bez krzty masła niczego nam na tortach nie rozpuszczał, nawet mi jak dałam więcej śmietany niż w przepisie, więc jeśli coś komuś się rozpuściło to juz szybciej może to masło było winne, bo było zbyt miękkie i ciepłe? że zdołało wsiąknąć w masę cukrową i ją rozpuścić? Bo napewno nie był to Leninkowy krem.
To może skończmy już ten temat, przyjmijmy, ze biorę winę na siebie.
anbetung.gif
ale w smaku bardzo dobry
chachu, Ty to masz pomysły
daumen.gif

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
helen a wyobrazasz sobie ze poza sklepem budowlanym w okolicy nie mam nic, nakretka od karafki sie nie nadaje, drutow nie mam ani stojaka na komorke bida
wink.gif

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
Martyna w sklepie budowlanym możesz znaleźć cuda! packi do kremów ,nożyki,śrubokręty do robienia buziek
strafe.gif
toz to składnica cudów

ulinqa

Member
Sty 9, 2011
132
0
0
Artyski kochane, gdzie można kupić szablony do takich eleganckich zdobień najczęściej na torty weselne? Bo widziałam nie raz jak Buddy ze "słodkiego biznesu" ciapie lukrem królewskim po takim szablonie, po czym odkleja i cudowne eskifloreski na tocie...

zobaczcie kwiatki z użyciem nożyczek: http://www.youtube.com/watch?v=OEw0L1WChF8...feature=related

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy