martyna22a
Member
- Lut 9, 2009
- 803
- 0
- 0
dzieki, patrzylam tez na e-bay ale nie znam tych firm wiec ciekawe jak to bedzie, z Wiltona na e-bay nie moge znalezc
iza-gr @ 15 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1075850rastagatko, masz rękę do figurek, ja jak lepiłam słonia to mi otyła słonica wyszławiem, ze używasz CMC do lepienia figurek. Ja też takowe sobie sprawiłam, niestety masa nie była tak gładka i elastyczna jakiej się spodziewałam, widzę, że aniołki masz super gładkie, ale dzidziuś pod pachą nie jest idealnie gładki. Jak Ty postępujesz z masą z CMC?
cóż to jest to CMC??
sionia @ 15 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1075897masa cmc http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&...836bee4b1b046fa
Miłego czytania... ja tez zaraz będę się edukować w tym temacie.dzieki![]()
iza-gr @ 15 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1075850rastagatko, masz rękę do figurek, ja jak lepiłam słonia to mi otyła słonica wyszławiem, ze używasz CMC do lepienia figurek. Ja też takowe sobie sprawiłam, niestety masa nie była tak gładka i elastyczna jakiej się spodziewałam, widzę, że aniołki masz super gładkie, ale dzidziuś pod pachą nie jest idealnie gładki. Jak Ty postępujesz z masą z CMC?
Oj Izo-gr chyba nie czytasz uważnie, a ja tyle razy już pisałam, że NIE używam żadnych ulepszaczy do masy i nie mam zamiaru, bo dobrze mi z tym co mam, czyli cukier, wodę, żelatynę i plantę
A z dzidziusiem było tak, że w trakcie robienia musiałam przerwać i włożyć go do woreczka, a dopiero po upływie pół godziny go kończyłam i dlatego trochę się pomiął, ale przecież maluchy mają fałdki, więc się nie przejmuję![]()
![]()
martyna22a @ 17 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1076795dziewczyny nie wiem gdzie to pytanie zadac wiec pisze tu, w jaki sposob wykorzystuje sie forme-serce ktora nie ma dna, tylko obrecz? mozna postaiwc na blache i wylac ciasto na biszkopt czy wyplynie? a moze po to,by wykroic nia serce w biszkopcie? mozecie mnie oswiecic?Ta foremka jest do wykrojenia a nie do pieczenia serce jesli nie masz foremki jest łatwo samemu wykroić narysuj na papierze forme i według tego wykrój pół serca obrót i druga strona (mało obrazowo to napisałam ale ja tak robię i zawsze jest ok foremkę mam z tektury więc jeszcze posłuży )
martyna22a @ 20 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1078457waszkamaszka lepisz te owce i lepisz, nie moge sie doczekac co nam pokazesz
Ej ale ja nie tylko te owcemam jeszcze dwa torty dodatkowo A z owcami to jest tak że te które ulepiłam TO SIAKIEŚ TAKIEŚ były,więc zmieniłam cały projekt torta na efekty trzeba poczekac do przyszłej soboty jutro wlepie ogródek a w sobote maszkarony![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.