Masy plastyczne do stylu angielskiego oraz wykrawaczki

Status
Ten wątek został zamknięty.

Pieguss

Member
Lis 24, 2010
227
0
0
chachu chciałam zapytać czy już robiłaś ten madeira cake i jak wyszedł, czy się sprawdza pod masę. Ale raczej tak bo u Buddego wszystkie ciasta pod masę praktycznie są ucierane
icon_smile.gif

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
Chachu dzis pewnie w swoim "warsztacie" bo cos jej nie widac, nie samym gadu-gadu czlowiek zyje
icon_mrgreen.gif

Duszka20

Member
Kwi 27, 2010
280
0
0
a ja wczoraj tak się męczyłamz tymi literkami;-(( ciągle mi się rwały i pękały, czyli musze troszkę cieniej wałkowac, ale za to super maja kształty

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
olo hehe tez mam mistrza takiego ktory podkrecil piekranik.. ale zrobil to raz w zyciu.. heheh.. i udalo sie ciasto uratowac naszczescie bo sie w pore zorientowalam (to byla wzetka na niedzielne przyjecie.. ehh..) i wiesz co?? odkad pozwolilam mu pomagac we wszystkim i nastawiac czasownik i wytlumaczylam co i jak to nie tknie piekarnika w trakcie pieczenia.. ani nie otwrzy ani nie podrkeca tylko czasami bierze kszselko i siada przed piekarnikiem hehehehe i pilnuje kiedys sie upiecze... wiec moze po prostu chcial pomoc heheh???

ja nie otwieram rowniez.. dopiero jak widze ze biszkop odszedl od bokow formy to wiem ze upieczony (ja jak pieke pojedyncze-nie wysokie tylko jeden blat.. to to jakies 20minut mu schodzi wiec szybciutko..)

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Pieguss @ 4 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1086320chachu chciałam zapytać czy już robiłaś ten madeira cake i jak wyszedł, czy się sprawdza pod masę. Ale raczej tak bo u Buddego wszystkie ciasta pod masę praktycznie są ucierane
icon_smile.gif
Nie , jeszcze nie robiłam , mam zamiar na niedzielę zrobić. Wogóle to dzisiaj jestem do d...py. Wieje tu jak chol... ra, łeb mnie boli aż mnie oczy z orbitów wyłażą. Czuję się jak w jakims beznadziejnym śnie
icon_mrgreen.gif

Na 8 mam zawieżć tort i czekam aż się szanownie schłodzi, takie robienie z dziś na jutro
baa.gif
, muszę go jakoś ozdobić. Dobrze że mam kwiotka
icon_mrgreen.gif

Zrobiłam ten ich butter cream do obsmarowania i nie dość że paskudny( to to wiedziałam ), ale mało go wyszło i wcale ąż tak ładnie się nie rozprowadza. Lepszy nasz budyniowy
daumen.gif

Zła jestem, bo miałam dzisiaj mikser odebrać i dopiero w poniedziałek ma być, podobno....
A ja przecie jak dziecko
icon_mrgreen.gif

Panowie sobie drzemkę ucieli i ciekawe o której pójdą lulu
gruebel_2.gif

olo2009

Member
Sie 29, 2010
143
0
0
kazeno @ 4 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1086336olo hehe tez mam mistrza takiego ktory podkrecil piekranik.. ale zrobil to raz w zyciu.. heheh.. i udalo sie ciasto uratowac naszczescie bo sie w pore zorientowalam (to byla wzetka na niedzielne przyjecie.. ehh..) i wiesz co?? odkad pozwolilam mu pomagac we wszystkim i nastawiac czasownik i wytlumaczylam co i jak to nie tknie piekarnika w trakcie pieczenia.. ani nie otwrzy ani nie podrkeca tylko czasami bierze kszselko i siada przed piekarnikiem hehehehe i pilnuje kiedys sie upiecze... wiec moze po prostu chcial pomoc heheh???

ja nie otwieram rowniez.. dopiero jak widze ze biszkop odszedl od bokow formy to wiem ze upieczony (ja jak pieke pojedyncze-nie wysokie tylko jeden blat.. to to jakies 20minut mu schodzi wiec szybciutko..)
Kazeno ale mój pomocnik ma 2 latka:) i jak mu mówię nie wolno to on się cieszy i tym bardziej broi hehehehe ale może za jakiś czas będzie mi pomagał
icon_smile.gif
))

olo2009

Member
Sie 29, 2010
143
0
0
Chciałam się jeszcze zapytać czy robiłyście tą masę do przekładania tortów
4 całe jajka
1-1,5 szklanki cukru
2 kostki masła bez dodatku oleju
szczypta soli
50 ml spirytusu lub wódki
1 duży cukier waniliowy
200 g czekolady deserowej/gorzkiej lub 100 g deserowej/gorzkiej i 100 g mlecznej

Ja wczoraj robiłam znowu cycki:) i postanowiłam pod masę cukrową właśnie użyć tej. W dobru dobra jak nikomu nie przeszkadza smak maślany, ale strasznie sie źle rozprowadzała i zrobiła się strasznie twarda. Jak ta masa się zachowuje jak się nią tort przełoży. To nie będzie za twarde?. Pod masę to w sumie fajnie że jest twardsza bo torcik taki jakby bardziej stabilny:) A niżej moje cycki:)

Załączniki

• page.jpg
    page.jpg
    50.7 KB · Wyświetleń: 0

olo2009

Member
Sie 29, 2010
143
0
0
Wiem że dupe zawracam ale powiedzcie czy jak ja nigdy nie robiłam storczyków to uda mi się za pierwszym razem? No oczywiście bym zakupiła te potrzebne foremki. Jak macie jakieś linki gdzie pokazują jak zrobić takiego storczyka to będę wdzięczna:)))
Co ja bym bez was zrobiła hehehe

olo2009

Member
Sie 29, 2010
143
0
0
A i jeszcze jedno pytanie:))) Czy te storczyki trzeba zawsze robić na drucikach???? Bo ja bym chciała je poukładać na torcie i druciki to by mi tylko przeszkadzały.

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
olo moj ma 2,5
icon_razz.gif
tazke juz niedlugo i Twoj pomocnik rowniez bedzie pomagal a nie broil :D

w storczykach nie pomoge niestety.. powodzenia!!

Tymcia

Member
Sty 7, 2011
99
0
0
Ja robiłam storczyki ale te moje druciki były nie do kwiatów i mi powypadały, da się zrobić bez drucików i ja sobie sama porobiłam wykrawaczki.Wyciełam z kartoniku i kładę masę na kartonik i odcinam na zagięciu.Na kiedy masz ten storczyk?

Załączniki

• 2011_01_21__00002.jpg
    2011_01_21__00002.jpg
    70.5 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
dziewczyny macie gdzies linka do bucikow dla chlopczyka,jak je poskladac? na za tydzien urwanie glowy
cheers.gif

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy