iza-gr
Member
- Sie 26, 2009
- 213
- 0
- 0
Pieguss @ 4 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1086320chachu chciałam zapytać czy już robiłaś ten madeira cake i jak wyszedł, czy się sprawdza pod masę. Ale raczej tak bo u Buddego wszystkie ciasta pod masę praktycznie są ucierane
Nie , jeszcze nie robiłam , mam zamiar na niedzielę zrobić. Wogóle to dzisiaj jestem do d...py. Wieje tu jak chol... ra, łeb mnie boli aż mnie oczy z orbitów wyłażą. Czuję się jak w jakims beznadziejnym śnie![]()
Na 8 mam zawieżć tort i czekam aż się szanownie schłodzi, takie robienie z dziś na jutro, muszę go jakoś ozdobić. Dobrze że mam kwiotka![]()
![]()
Zrobiłam ten ich butter cream do obsmarowania i nie dość że paskudny( to to wiedziałam ), ale mało go wyszło i wcale ąż tak ładnie się nie rozprowadza. Lepszy nasz budyniowy![]()
Zła jestem, bo miałam dzisiaj mikser odebrać i dopiero w poniedziałek ma być, podobno....
A ja przecie jak dziecko![]()
Panowie sobie drzemkę ucieli i ciekawe o której pójdą lulu![]()
kazeno @ 4 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1086336olo hehe tez mam mistrza takiego ktory podkrecil piekranik.. ale zrobil to raz w zyciu.. heheh.. i udalo sie ciasto uratowac naszczescie bo sie w pore zorientowalam (to byla wzetka na niedzielne przyjecie.. ehh..) i wiesz co?? odkad pozwolilam mu pomagac we wszystkim i nastawiac czasownik i wytlumaczylam co i jak to nie tknie piekarnika w trakcie pieczenia.. ani nie otwrzy ani nie podrkeca tylko czasami bierze kszselko i siada przed piekarnikiem hehehehe i pilnuje kiedys sie upiecze... wiec moze po prostu chcial pomoc heheh???
ja nie otwieram rowniez.. dopiero jak widze ze biszkop odszedl od bokow formy to wiem ze upieczony (ja jak pieke pojedyncze-nie wysokie tylko jeden blat.. to to jakies 20minut mu schodzi wiec szybciutko..)Kazeno ale mój pomocnik ma 2 latkai jak mu mówię nie wolno to on się cieszy i tym bardziej broi hehehehe ale może za jakiś czas będzie mi pomagał
))![]()
ulinqa @ 4 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1086310Zaglądanie do biszkopta ... u mnie nie wolno nikomu wchodzić do kuchni przez 30min, a co dopiero zaglądanie do piekarnika
Owieczki instruktaż: http://www.youtube.com/view_play_list?p=3703882D7C8FA477Dziękuje tego wcześniej nie znalazłam))
martyna22a @ 5 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1086839dziewczyny macie gdzies linka do bucikow dla chlopczyka,jak je poskladac? na za tydzien urwanie glowy
Proszę: klik![]()
olo2009 @ 3 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1085987Może i tutaj zapytamMacie może jakiś instruktaż jak robić takie śliczne owieczki jak waszka![]()
Znalazłam takie: owieczka
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.