iza-gr @ 24 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1080159Wklejam mój tort KU PRZESTRODZE wszystkim początkującym forumowiczkom, zrobiłam tort z masą LeNinki (budyń z bitą śmietaną i czekoladą)- przesiąkła przez wierzchnią warstwę masła i roztopiła masę cukrową. Trzeba naprawdę dobrze izolować bitą śmietanę od masy cukrowej!
Pokaż załącznik 60356Dziewczyny a mogę dostać linka na tą masę lininki?![]()
madziullka @ 7 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1088066Hey... na wstępie pochwale wszystkie cuda jakie tworzycie... jestem tu nowa(od dzis) i przeglądając forum natchnełam sie na link youtube jak robią różyczki taką wyciskarką.... gdzie ją można zakupic i jak ona fachowo sie nazywa?? jesli cos zle napisałam to wybaczcie....czy chodzi Ci o różyczki tworzone kremem buttercream? Robią je workami dekoratorskimi i tylkami o odpowiednich otworkach-płatki.
Nie wiem jednak czy o to właśnie Ci chodzi![]()
Monsai @ 7 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1088104czy chodzi Ci o różyczki tworzone kremem buttercream? Robią je workami dekoratorskimi i tylkami o odpowiednich otworkach-płatki.
Nie wiem jednak czy o to właśnie Ci chodzi
dokładnie tak...czytasz w moich myślach
madziullka @ 7 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1088161dokładnie tak...czytasz w moich myślachtylki są u nas mało dostępne jeszcze, te różyczkowe. Listkową tylkę widziałam w tortowni. Są tez całe walizeczki z wszystkimi tylkami, ale bardzo drogie.
sionia @ 7 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1087727Może zainteresuje was ta strona http://www.makeyourownmolds.com/mold-making-videos
Jest tu o robieniu odcisków różnych elementów w masie.Ja też znalazłam tylko ta masa jest dostępna w USATo znaczy szukałam gdzie mogłam w sklepach inter. i nie ma. Bardzo mnie kusi.![]()
Evenstar_Arwen----![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.