Masy plastyczne do stylu angielskiego oraz wykrawaczki

Status
Ten wątek został zamknięty.

Duszka20

Member
Kwi 27, 2010
280
0
0
martyna22a @ 5 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1086839dziewczyny macie gdzies linka do bucikow dla chlopczyka,jak je poskladac? na za tydzien urwanie glowy
cheers.gif
są jeszcze takie http://www.youtube.com/watch?v=1cBcVz2IR_g
zreszta na youtubie ich pełno, ja jeszcze nie miałam okazji, ale mam nadzieję, że kiedyś wkrótce spróbuję, daj znać jak poszło i powodzenia!!

olo2009

Member
Sie 29, 2010
143
0
0
Dziewczyny a powiedzcie mi z ilu jajek zrobić biszkopt na tortownice 22 cm. Bo na 26 używam 8 jajek i nie wiem o ile zmniejszyć na tą małą tortownice.

Duszka20

Member
Kwi 27, 2010
280
0
0
olo2009 @ 5 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1087005Dziewczyny a powiedzcie mi z ilu jajek zrobić biszkopt na tortownice 22 cm. Bo na 26 używam 8 jajek i nie wiem o ile zmniejszyć na tą małą tortownice.
może spróbuj z 6 jajek najwyżej będzie wyższy:)) wylać raczej się nie powinien;-) ja zazwyczaj robie z 6 nawet na większa tortownicę ( ale ja mam wilekie jaja:))

miglietta

Member
Mar 10, 2010
662
0
0
cześć dziewczyny, chcę upiec mój pierwszy tort w stylu angielskim i nie mam pojęcia jakiego kremu użyć pod masę cukrową. proszę o pomoc
dontknow.gif

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
dziewczyny dziekuje za linki na butki,jesli mi nie wyjda,zrobie bez bucikow
icon_sad.gif
moze jutro proba, narazie ide spac,tylko co goscie wyszli z imprezki,padam na nos, aha spiesze dodac ze masa Leninki trzymala sie super i tort wyszedl bardzo smaczny,mozna smialo dawac mase cukrowa na mase Leninki mimo bitej smietany,po dlugim chlodzeniu trzymalo sie idealnie,nawet jak stal w cieplym kilka godzin kawalek ktory zostal nie poplynal
icon_smile.gif

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
zrobilam probe bucika, kolory beda zmienione, w ogole to popekala mi bardzo pomaranczowa masa,jak juz bede robila na gotowo musze dodac wiecej margaryny ,do zoltej dodalam i nie peka,jak na pierwszy wypust obuwia to jestem nawet zadowolona
icon_smile.gif

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
No tak i zaraz jedna z tortomaniaczek zmieni nam branżę na obuwniczą
icon_mrgreen.gif

Martyna bucik śliczny.
daumen.gif
Ile czasu zajęło Ci zrobienie tego trampeczka?
Ja juz tyle czasu przymierzam się do zrobienia tego fasonu, chyba w końcu muszę się przysiąść. Dajcie mi tylko trochę czasu. Ja kcem na emeryture
cry_1.gif

Tymcia

Member
Sty 7, 2011
99
0
0
Sliczny, tylko zamiast paseczkuw zrobiła bym okrągłe sznurowadła ( nie patrzcie na pisownie bo w telefonie nie mam wszystkich polskich znakuw ;) )

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
dzieki dziewczyny,Joanno jednego robilam okolo pol godziny, bardziej mi sie podobaja wlasnie takie paseczki niz okragle waleczki ale widocznie to rzecz gustu

olo2009

Member
Sie 29, 2010
143
0
0
Ja też robiłam bucika z tego torentu i wyszedł mi taki:)

Załączniki

• page__3_.jpg
    page__3_.jpg
    11.5 KB · Wyświetleń: 0

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Martyno, Olo---śliczne buciczki
daumen.gif

Co do biszkoptu to ja na śr.ok21cm daję 5jaj i przekrajam na 4 blaty. Kiedyś miałam problem z tymi proporcjami ale obejrzałam w kuchniatv jak p.Bożena Sikoń piekła biszkopt i tłumaczyła że najlepsze proporcje to 1,2,3-jajo,cukier, mąka.. Czyli na 5jaj, 10dag cukru, 15dag mąki i łyżeczka proszku. Robię tak i jest ok
icon_mrgreen.gif

justa_81

Member
Lis 27, 2007
117
0
0
chachu @ 6 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1087392Co do biszkoptu to ja na śr.ok21cm daję 5jaj i przekrajam na 4 blaty. Kiedyś miałam problem z tymi proporcjami ale obejrzałam w kuchniatv jak p.Bożena Sikoń piekła biszkopt i tłumaczyła że najlepsze proporcje to 1,2,3-jajo,cukier, mąka.. Czyli na 5jaj, 10dag cukru, 15dag mąki i łyżeczka proszku. Robię tak i jest ok
icon_mrgreen.gif
to na tortownicę o średnicy 25 cm i 30 cm ile dajesz jaj?

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy