Masy plastyczne do stylu angielskiego oraz wykrawaczki

Status
Ten wątek został zamknięty.

sohers

Member
Maj 12, 2010
126
0
0
Jo_anna1 @ 7 Oct 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1034247Intrygujesz w czwartkowy wieczór
fiesgrins.gif
icon_mrgreen.gif
icon_mrgreen.gif
a w piątkowy szczególnie
bussi.gif
fiesgrins.gif

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
No proszę a tak niewinnie się zaczęło!!
Jestem za!!!!!!! Chociaż nie mam co pokazać
icon_mrgreen.gif
, w niedzielę torciki będą
icon_mrgreen.gif

Dawajcie, dawajcie!!!

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Justa, próbuj różne przepisy a sama wybierzesz, która ci najlepiej odpowiada. Ważny też jest rodzaj cukru. Mi najgorzej wychodziło z tego z Biedronki. Był grubo mielony i najwięcej masy z tego cukru wyrzuciłam.

Ja jak Chachu pokazać nie mam co, ale chętnie popodziwiam.Jest to sztuka trwała. Dziś przez kilka godzin robiłam tort, cały czas coś wychodziło źle, nie tak jak miałam w planach. Denerwujące, męczące ogólnie stres. Do kuchni weszła córka i mówi : Mamuś czemu się tak denerwujesz, przecież oni i tak go zaraz pokroją i w parę minut zjedzą. I teraz cały czas myślę jaki to ma sens? Lepimy figurki i kwiatki nawet po kilka godzin, wycinamy, formujemy kleimy, a później kilka minut, nóż i...... finito. Malutkie dzieła sztuki, pracochłonne i takie nietrwałe. Dlatego pokażcie na pociechę coś bardziej trwałego.
Uf, mam doła i dlatego tak przynudzam. Wychodzę z wątku bo mnie wyrzucicie.
cry_1.gif

rastagatka

Member
Paź 6, 2009
363
0
0
Sabinal wcale nie przynudzasz, bo prawda jest taka jak napisałaś, i każda z nas ma pewnie czasem takie myśli. Ale zawsze sobie tłumaczę, że warto się trochę pomęczyć dla tego błysku w oku, który pojawia się podczas pierwszego spojrzenia na tort.

Sie 22, 2008
203
0
0
Właśnie dostałam sms'a że tort z misiami zrobił furorę
icon_smile.gif
że bardzo się podobał i dobrze smakował.
Sabinal i to zwłaszcza dla takich chwil warto spędzić każdy wieczór na przygotowywaniu ozdób i tortu. Dzięki takim wiadomościom człowiek chce robić jeszcze więcej i więcej
icon_smile.gif
Nie ważne ile czasu ten tort będzie "stał" na stole zanim go pokroją, w tym naszym hobby ważne jest to że możemy komuś sprawić wielką radość
icon_smile.gif

iza-gr

Member
Sie 26, 2009
213
0
0
ZielonaTruskawka, nie wiem jak ty, ale ja mam z tego największą radość, bo lubię być chwalona:)) bliźniak jestem
icon_mrgreen.gif

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
A ja jestem rak i też lubię jak mnie chwalą
wink.gif

Truskawko masz rację!!!! To bardzo miłe jak ludzie potrafią byc zaskoczeni, jakie miny robią ,dla mnie ostanio dużym szokiem było że nie pokroili tortu bo wszystkim sie tak podobał że zostawili na drugi dzień. I co jeszcze śmieszniejsze na drugi dzien wygladał normalnie, jak to znajoma stwierdziła.
A inni znajomi, ci którym sie wydawało że to łatwa kaska, bo siedzisz sobie w domu i torty robisz, nabrali troche szacunku kiedy zobaczyli jak to sie robi. takie
icon_eek.gif
oczy mieli jak widzieli ile czasy się literki wycina itd.
Ale tak to jest pasja, to musi być pasja
daumen.gif

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Ależ ja się z wami w 100% zgadzam.Też jestem bliźniak łasy na pochwały, tym bardziej,że nie byłam w życiu za często chwalona. Teraz to sobie odbijam przy tortach. Ostatnio tak smęciłam bo byłam zmęczona i zabrały się za mnie wirusy. W sobotę robiłam tort Pies dla dziesięciolatki, która powiedziała mamie, że to jej najlepszy prezent urodzinowy w życiu.

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Oj Chachu podnosi, podnosi. Mnie na duchu podnosi zawsze twój uśmiech w awatarku. Szkoda,że nie mogę cię poznać osobiście. A ile bym się mogła nauczyć w bezpośrednim kontakcie. Ale się rozmarzyłam...
bussi.gif

teeskaa

Member
Paź 5, 2010
51
0
0
chyba te trzy wątki są dość podobne i mi się mylą
gruebel_2.gif

skończyliśmy tort na jutrzejszy dzień nauczyciela
może być :d

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
Dzisiaj upodobałam sobie kolejny wrocławski sklepik
icon_mrgreen.gif
Bo... nie uwierzycie, ale są w nim barwniki WILTONA! Najprawdziwsze barwniki w żelu Wiltona, ekstrakty Wiltona i pisaki Wiltona w tubce, różne kolory, a także wiele kolorowych cukrów i perełki. Są to Kuchnie Świata w Magnolia Park. Naprawdę, warto tam pójść! Nie chcę, żeby to była reklama, ale jestem w totalnym szoku
icon_eek.gif
icon_eek.gif
icon_eek.gif

justa_81

Member
Lis 27, 2007
117
0
0
Ania-magda poszukałam czy w moim mieście jest ten sklep i znalazłam
banana.gif
jadąc na spacer wjedziemy tam, dziękuję Ci

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Aniu-Magdo, jesteś naszym przewodnikiem tortowym po Wrocławiu. Do Magnolii mam o wiele bliżej niż do Renomy, jestem tam często ale do Kuchni Świata nie wchodziłam. Dzięki za kolejny sklep.
Szukaj następnego.
bussi.gif

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
Postaram się znaleźć kolejny
icon_mrgreen.gif
W Kuchniach Świata barwniki są tylko we Wrocławiu, niestety... Pani ze sklepu zamówiła je na próbę.

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
Ania magda no ostatnioprzechodzilam tam kurde.. ale szukalam butow a bylam z moimi chlopakami wiec nie mialam czasu wchodzic wszedzie.. natspenym razem na bank wejde :D

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy