sabinal @ 26 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1081716Martyna22a, dziewczyny tu w kółko powtarzają,że ćwiczenia czynią mistrza. No to do roboty i próbować trzeba.![]()
Monsai, witaj w klubie, znaczy się wsiąkłaś.Do wałkowania masy mam wałek zrobiony z kawałka rurki od mopa( rada jednej z cinek). Na końce rurki zakładam dwie takie same nakładki, pierścienie ( gumowe kupione w OBI) i w środku masa wałkuje się na taką samą grubość.![]()
Uf. nie potrafię tego bardziej obrazowo wytłumaczyć.
blagam o zdjęciewzięło mnie
Tymcia @ 26 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1081750Zobaczcie jakie maleńkie kulki kupiłam w sklepie z art. dekoratorskimi.a ja gupia nie skojarzyłam, że ja mam takie do wytlaczania
A masa.... z rwaniem nie mam takiego problemu (na razie) , ale z tym, że mi sie te fałdy robią, nie umiem dobrze napinac by na bokach wychodziło równiutko
widziałam mase filmów instruktażowych, ale w praktyce nie jest to jednak takie łatwe.![]()
sabinal @ 26 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1081905A pokażę. Rastagatka radzi coby trenować bo tylko trening czyni mistrza. Do mistrza mi jeszcze daleko, ale tort ma być dla wielbicielki teletubisi na urodziny:
Zabawki też starałam się im zrobić, tylko za hulajnogę się nie zabieram.Teletubisie zawodowe! ale geje dla dzieci ? hihi dziewczyny jesteście jak ćmy ! aktywne nocami! przeciełam sobie wczoraj palec strasznie głęboko gdybym nie bała się iść do lekarza pewnie by go szyli, a na sobotę tortjestem teraz ciekawa jak sobie poradzę
owce gotowe motylki też gdzie mi tam równać się z wami ale myślę że wam się spodoba![]()
sabinal @ 27 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1082001Iza-gr, masę All wypróbowałam jak tylko zamieściła przepis. Świetnie mi się z niej lepiło kwiatki. Teletubisie robiłam z masy z CMC. Do figurek taka mi najlepiej odpowiada bo brak jeszcze wprawy i jak mi coś nie wychodzi czy zastyga to ją bach na chwileczkę do mikrofali i ponownie mogę ją ugniatać.
sabinal ja też jutro zabieram się do figurek (pierwszy raz z cm i tak się zastanawiam czy istnieje inna możliwość podgrzania masy niż w mikrofali? (nigdy nie byłam zwolenniczką mikrofali i nie wzięłam jej pod uwagę przy urządzaniu kuchni;-( , a teraz by się przydała)
przyłączam się do pochwał. Pieguss - róże piękne (nie powiedziałabym że cukrowe tylko prosto z krzewu![]()
Duszka20 @ 27 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1082021sabinal ja też jutro zabieram się do figurek (pierwszy raz z cm i tak się zastanawiam czy istnieje inna możliwość podgrzania masy niż w mikrofali? (nigdy nie byłam zwolenniczką mikrofali i nie wzięłam jej pod uwagę przy urządzaniu kuchni;-( , a teraz by się przydała)
przyłączam się do pochwał. Pieguss - róże piękne (nie powiedziałabym że cukrowe tylko prosto z krzewu
Sabina teraż kaloryfery są ciepłe połóż masę w szklanej misce na kaloryfer(tylko ją przykryj) prawie jak mikrowela
waszkamaszka @ 27 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1082025Sabina teraż kaloryfery są ciepłe połóż masę w szklanej misce na kaloryfer(tylko ją przykryj) prawie jak mikroweladzięki bardzonie pomyślałam ale wypróbuję
![]()
iza-gr @ 26 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1081773Ja kupiłam takie fajne szablony bardzo giętkie do dekoracji tortów u sprzedawcy na Allegro prostozformy, jednak nie sprzedaje na razie. Jak będę miała chwilkę to wkleję ich zdjęcia. Robiłam juz tort z ich wykorzystaniem na szybkiego samym barwnikiem i są super.Super - to czekam![]()
martyna22a @ 27 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1082051Piegus slon bajera,platki roz piekne, tylko jak moge cos doradzic ,to srodek ten pipekschowaj w pierwszy i drugi platek, niby nic a zobaczysz jaka bedzie roznica
ja na pewno sprawdzębo moje róże wyglądaja jak połączenie róży z lilią (nie wiem czemu ale mój pipek zazwyczaj jest za duzy
)![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.