Masy plastyczne do stylu angielskiego oraz wykrawaczki

Status
Ten wątek został zamknięty.

Ryjek

Member
Gru 26, 2010
44
0
0
Tymcia mam takie bable. Niewiem czy ta karbownica do papieru zda egzamin. Ona jest waska. No chyba ze małe i grubsze elementy.

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Iza-gr bardzo przepraszam, ale muszę ci
cluebat.gif
To było za ponowne poruszanie wiesz jakiej sprawy.
Dziękuję , czuję się znacznie lepiej. Nawet zrobiłam cztery Teletubisie do tortu. Musiałam poszperać w internecie bo moje dzieci już duuuuże i Teletubisie były mi nieznane. Jakos poszło. Boję się tylko, że trochę za duże chociaż bardzo staram się trzymać rozmiarów które podała Rastagatka.
wink.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,577
113
Tymcia, trochę szkoda kasiory , żeby psuć sprzęt...
Może kup w składzie budowlanym kawałki pleksi do szlenia, są takie zamiast szkła albo szkło z fakturą. Wyjdzie znacznie taniej.
Sabinol, wracaj do zdrowia i pokaż co nalepiłaś
icon_smile.gif
Moje dzieci też za duże na te stworki
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
A pokażę. Rastagatka radzi coby trenować bo tylko trening czyni mistrza. Do mistrza mi jeszcze daleko, ale tort ma być dla wielbicielki teletubisi na urodziny: Zdj_cie514.jpg , Zdj_cie525.jpg
Zabawki też starałam się im zrobić, tylko za hulajnogę się nie zabieram.

Załączniki

• Zdj_cie514.jpg
    Zdj_cie514.jpg
    53.4 KB · Wyświetleń: 0
  • Zdj_cie525.jpg
    Zdj_cie525.jpg
    55.3 KB · Wyświetleń: 0

Monsai

Member
Lut 1, 2008
4,932
1
0
sabinal @ 26 Jan 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1081716Martyna22a, dziewczyny tu w kółko powtarzają,że ćwiczenia czynią mistrza. No to do roboty i próbować trzeba.
icon_biggrin.gif

Monsai, witaj w klubie, znaczy się wsiąkłaś.
wink.gif
Do wałkowania masy mam wałek zrobiony z kawałka rurki od mopa( rada jednej z cinek). Na końce rurki zakładam dwie takie same nakładki, pierścienie ( gumowe kupione w OBI) i w środku masa wałkuje się na taką samą grubość.
Uf. nie potrafię tego bardziej obrazowo wytłumaczyć.
gruebel_2.gif
blagam o zdjęcie :D wzięło mnie :D

Tymcia @ 26 Jan 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1081750Zobaczcie jakie maleńkie kulki kupiłam w sklepie z art. dekoratorskimi.
a ja gupia nie skojarzyłam, że ja mam takie do wytlaczania :D

A masa.... z rwaniem nie mam takiego problemu (na razie :D) , ale z tym, że mi sie te fałdy robią, nie umiem dobrze napinac by na bokach wychodziło równiutko
icon_sad.gif
widziałam mase filmów instruktażowych, ale w praktyce nie jest to jednak takie łatwe.

iza-gr

Member
Sie 26, 2009
213
0
0
sabinal, wybacz takie zboczenie zawodowe. Dobrze, że już się lepiej czujesz, a Telebubisie boooskie
daumen.gif
spróbuj kiedyś zrobić masę Alll na białkach jest rewelacyjna do lepienia.

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
sabinal @ 26 Jan 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1081905A pokażę. Rastagatka radzi coby trenować bo tylko trening czyni mistrza. Do mistrza mi jeszcze daleko, ale tort ma być dla wielbicielki teletubisi na urodziny:
Zabawki też starałam się im zrobić, tylko za hulajnogę się nie zabieram.
Teletubisie zawodowe! ale geje dla dzieci ? hihi dziewczyny jesteście jak ćmy ! aktywne nocami! przeciełam sobie wczoraj palec strasznie głęboko gdybym nie bała się iść do lekarza pewnie by go szyli, a na sobotę tort
icon_neutral.gif
jestem teraz ciekawa jak sobie poradzę
baa.gif
owce gotowe motylki też gdzie mi tam równać się z wami ale myślę że wam się spodoba

Pieguss

Member
Lis 24, 2010
227
0
0
dziewczyny u mnie w domu się wszystko już uspokoiło, więc wieczorami zaczynam ćwiczyć lepienie ;)
wyrobiłam masę i ot c się wczoraj urodziło, proszę o opinie i sugestie... PS. Słonik jest pomalowany zwykłymi farbami bo nie mam jeszcze kolorowych barwników, póki co tylko ćwiczę nikt nie będzie tego jadł
icon_razz.gif
, dopiero wczoraj złożyłam pierwsze zamówienie na tortowni, zamówiłam wykrawaczki motyle-zestaw, jedną liści róży, jedną stokrotkę i mały wałek, na barwniki już nie starczyło - to pieroństwo takie drogie że łooo, także następnym razem zamówię barwniki
icon_smile.gif

Oto zdjęcia:
r__e2.jpg
r__a3.jpg
r__e1.jpg
s_onik3.jpg
s_onik1.jpg
s_onik2.jpg

Załączniki

• s_onik2.jpg
    s_onik2.jpg
    95.8 KB · Wyświetleń: 0
  • s_onik1.jpg
    s_onik1.jpg
    95.2 KB · Wyświetleń: 0
  • s_onik3.jpg
    s_onik3.jpg
    52.1 KB · Wyświetleń: 0
  • r__e1.jpg
    r__e1.jpg
    74.3 KB · Wyświetleń: 0
  • r__e2.jpg
    r__e2.jpg
    49.7 KB · Wyświetleń: 0
  • r__a3.jpg
    r__a3.jpg
    48.8 KB · Wyświetleń: 0

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Iza-gr, masę All wypróbowałam jak tylko zamieściła przepis. Świetnie mi się z niej lepiło kwiatki. Teletubisie robiłam z masy z CMC. Do figurek taka mi najlepiej odpowiada bo brak jeszcze wprawy i jak mi coś nie wychodzi czy zastyga to ją bach na chwileczkę do mikrofali i ponownie mogę ją ugniatać.
wink.gif

Pieguss twoje kwoaty są prześliczne. Płatki takie cieniutkie i delikatne jak prawdziwe. Słoń też ekstra.

Duszka20

Member
Kwi 27, 2010
280
0
0
sabinal @ 27 Jan 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1082001Iza-gr, masę All wypróbowałam jak tylko zamieściła przepis. Świetnie mi się z niej lepiło kwiatki. Teletubisie robiłam z masy z CMC. Do figurek taka mi najlepiej odpowiada bo brak jeszcze wprawy i jak mi coś nie wychodzi czy zastyga to ją bach na chwileczkę do mikrofali i ponownie mogę ją ugniatać.
wink.gif
sabinal ja też jutro zabieram się do figurek (pierwszy raz z cm i tak się zastanawiam czy istnieje inna możliwość podgrzania masy niż w mikrofali? (nigdy nie byłam zwolenniczką mikrofali i nie wzięłam jej pod uwagę przy urządzaniu kuchni;-( , a teraz by się przydała)

przyłączam się do pochwał. Pieguss - róże piękne (nie powiedziałabym że cukrowe tylko prosto z krzewu;-)

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
Duszka20 @ 27 Jan 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1082021sabinal ja też jutro zabieram się do figurek (pierwszy raz z cm i tak się zastanawiam czy istnieje inna możliwość podgrzania masy niż w mikrofali? (nigdy nie byłam zwolenniczką mikrofali i nie wzięłam jej pod uwagę przy urządzaniu kuchni;-( , a teraz by się przydała)

przyłączam się do pochwał. Pieguss - róże piękne (nie powiedziałabym że cukrowe tylko prosto z krzewu;-)
Sabina teraż kaloryfery są ciepłe połóż masę w szklanej misce na kaloryfer(tylko ją przykryj) prawie jak mikrowela

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
Sorki Duszka
wink.gif
hi hi pokrój masę najlepiej tyle ile potrzebujesz (i uważaj na palce)

ulinqa

Member
Sty 9, 2011
132
0
0

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
Piegus slon bajera,platki roz piekne, tylko jak moge cos doradzic ,to srodek ten pipek
rofl.gif
schowaj w pierwszy i drugi platek, niby nic a zobaczysz jaka bedzie roznica

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy