Masy plastyczne do stylu angielskiego oraz wykrawaczki

Status
Ten wątek został zamknięty.

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
martyna22a @ 1 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1084671Chachu a nie musisz zatrudnic cukiernika jesli chcesz otworzyc swoja dzialalnosc bo cos mi sie wydaje ze tak
Nie wydaje mi się,w momencie prowadzenia działalności to ja jako własciciel biore pełną odpowiedzialność za to jak funkcjonuje firma oraz za pracowników! no chyba że w UK jest inaczej tego nie wiem

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
w Belgii jest tak ze otwierajac cukiernie musze zatrudnic cukiernika a po 5 latach dopiero jego uprawnienia przechodza na mnie i moge juz samodzielnie no chyba ze sie cos zmienilo ale tak mnie kiedys poinformowano,w Polsce wiem ze nie trzeba a w UK nie mam pojecia dlatego pytalam Chachu zeby sie najpierw zorientowala, Chachu zycze Ci z calego serca zebys miala swoj "slodki biznes"i to nie tylko z nazwy slodki
bussi.gif

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
chachu jak sie oglada Twoje torty to naprawde dech zapiera.. te kwiaty z kropelkami, te figurki, pomysly, kolory i przede wszytskim ta dokladnosc i estetyka wykonania.. naprawde to jest COS.. i moim zdaniem w niejednej reklamowanej cukierni nad ktorych oknem wystawowym wisi jakies slawne nazwisko od 200lat juz Twoich tortow by sie nie powstydzili!!!! a wrecz przeciwnie.. wystawiali by je w pierwszym rzedzie.. naprawd h-elen ma racje.. jak nie teraz to kiedy!!?? dzialaj a zobaczysz ze nie dosc ze dlaej to bedzie ci przynosilo satysfakcje z samego procesu tworzenia to jeszcze i finansowa i pozycje sobie wyrobisz na rynku i w ogole same plusy.. a jak maz bedzie na Ciebie patrzyl jak na pania biznes women
icon_razz.gif
hehehe.. powodzenia w podjeciu decyzji!!

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Ja jestem w Irl. I niestety ja nie jestem na zasiłku, ja mam stały etat housewife
icon_mrgreen.gif
, z tego mogą korzystać osoby które są na zasiłku.
No i właśnie o to chodzi, sam wynajem lokalu ponad 500€ miesięcznie , to ile tortów?? Sama w życiu tego nie przerobię, potrzebny jeszcze ktoś? Kto???
Trzeba mu zapłacić, nikt za darmo nie będzie robił, oprócz tortów trzeba by jeszcze jakieś pierdoły piec, a ogarnać to wszystko, zamówienia itd.?
Potem będę trzaskać masówkę i udawać że to lubię
icon_mrgreen.gif
Póki nikt się nie czepia trzaskam w domciu
icon_mrgreen.gif

DZIĘKI WAM
bussi.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
nikt nie opisze tak jak ty.
Bo ja już nabyłam spoooro dośwaidczenia życiowego
icon_smile.gif
(wiekowa jestem i nawet babcią jestem
icon_smile.gif

Nikt z moich tutejszych znajomych nawet słowa nie powie na temat tego co robię.
Moje zdanie: z czystej zazdrości albo jeszcze dobitniej: zawiści.

Mam tylko wątpliwości co do pięknej
rofl.gif

Jakie wątpliwości?! Mamy dokument w postaci fotki, prawda CinCinki?

nie mam takiego parcia aby być sławną i rozchwytywaną. Chcę sobie spokojnie żyć i się realizować, oczywiście jestem gotowa na ciężką pracę :mrgreen:

Jak zaczniesz na dobre działać, to sława sama do Ciebie przyjdzie, nim się obejrzysz
icon_smile.gif

Pisałam to najpowazniej na świecie. Uważam, że masz szansę na dużo satysfakcji w realizowaniu siebie i na zarobienie na tym, co sprawia Ci dużą frajdę.
A zastanów się ile masz sprzętów kupionych w ratach i na które jednorazowo nie będziesz musiała wydać sporej kasy - czyli zaplecze sprzętowe w sporej mierze posiadasz
icon_smile.gif

POWODZENIA!

Ostatnią edycję dokonał moderator:

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
kazeno @ 1 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1084756chachu jak sie oglada Twoje torty to naprawde dech zapiera.. te kwiaty z kropelkami, te figurki, pomysly, kolory i przede wszytskim ta dokladnosc i estetyka wykonania.. naprawde to jest COS.. i moim zdaniem w niejednej reklamowanej cukierni nad ktorych oknem wystawowym wisi jakies slawne nazwisko od 200lat juz Twoich tortow by sie nie powstydzili!!!! a wrecz przeciwnie.. wystawiali by je w pierwszym rzedzie.. naprawd h-elen ma racje.. jak nie teraz to kiedy!!?? dzialaj a zobaczysz ze nie dosc ze dlaej to bedzie ci przynosilo satysfakcje z samego procesu tworzenia to jeszcze i finansowa i pozycje sobie wyrobisz na rynku i w ogole same plusy.. a jak maz bedzie na Ciebie patrzyl jak na pania biznes women
icon_razz.gif
hehehe.. powodzenia w podjeciu decyzji!!
No własnie a potem my biedne Polaczki przyjedziemy i bedziemy Ci uprzykrzać życie w Twojej cukierni HA! za to pracując wytrwale (jak drwale)

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
Chachu to my na tym samym etacie jestesmy
icon_mrgreen.gif
dobrze ze zajec nam nie brakuje co? ja ledwo wyrabiam na zakretach

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
chachu @ 1 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1084757Ja jestem w Irl. I niestety ja nie jestem na zasiłku, ja mam stały etat housewife
icon_mrgreen.gif
No i właśnie o to chodzi, sam wynajem lokalu ponad 500€ miesięcznie , to ile tortów?? Sama w życiu tego nie przerobię, potrzebny jeszcze ktoś? Kto???
Trzeba mu zapłacić, nikt za darmo nie będzie robił, oprócz tortów trzeba by jeszcze jakieś pierdoły piec, a ogarnać to wszystko, zamówienia itd.?
icon_mrgreen.gif
icon_mrgreen.gif

DZIĘKI WAM
bussi.gif
OJ iRLANDIA jak Ci zazdroszczę pozdrów skrzaty i inne trole
wink.gif
a ta muzyka POEZJA!

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
index.php?act=findpost&pid=1084720Wiecie co, to jest niesamowite, nawet Was nie znam a tak skutecznie podnosicie na duchu. Nikt z moich tutejszych znajomych nawet słowa nie powie na temat tego co robię. Dlatego Wasze slowa naprawdę duuużo dla mnie znaczą
bussi.gif

H-elen-- nikt nie opisze tak jak ty. Mam tylko wątpliwości co do pięknej
rofl.gif
, i do Was jako zaplecza krytykujacych, jeszcze złego słowa nie przeczytałam. Na autograf oczywiście możecie liczyć aczkolwiek nie mam takiego parcia aby być sławną i rozchwytywaną. Chcę sobie spokojnie żyć i się realizować, oczywiście jestem gotowa na ciężką pracę
icon_mrgreen.gif

Jo_anno-- dzięki ci za info. to kolejny pszykład jak mało jeszcze wiem. To z tymi próbkami jest dużym uspokojeniem. Czyli z tego co pani mówiła to właściwie sanepid nic nie może , chyba może prędzej skarbówka się czepi?... bo ty mądra kobieta jesteś
icon_mrgreen.gif
Nie wiem jak u was ale przy otwarciu działalności nie muszę być cukiernikiem i nie muszę zatrudniać cukiernika. Nie jest to wymagane.
Ze skarbówką to też nie taki problem. Najpierw muszą ci udowodnić że w ciągu miesiąca robisz tyle i tyle tortów to ci daje dochód który wg ustwy podlega opodatkowaniu i dopiero jest postępowanie. Jak powiedziałam, że teraz dla obcych zrobię 2-3 torty w ciągu miesiąca to "pan skarbowy" zapytał ile zarobię więc mówię że tak 20-40zł bo po odliczeniu produktów, energii to może i tak mi zostanie
icon_mrgreen.gif
to pan się zaczął śmiać i stwierdził rób pani dalej bo jak założysz pani firmę to nawet miesiąca nie minie jak splajtuje. Ale ja i tak będę drążyć temat, czepialska jestem a co.
icon_mrgreen.gif
rofl.gif

nie zgłoszone w sanepidzie=mnie nie ma
icon_mrgreen.gif
A próbki zostawiam od dawna bo jak ktoś dostanie niestrawnośći po kotlecie a powie że po moim torcie to mam "podkładkę"

Chachu popieram dziewczyny na tym forum są superanckie, a tak podnoszą na duszy że siok
daumen.gif

A awtograf to ja też kcem bo później mogą być w cenie i nie stać mnie bedzie
Chachu słuchaj H-elen dobrze prawi. I czymiem, czymiem kciuki za Ciebie
daumen.gif
daumen.gif
daumen.gif

Waszka u mnie też pipidówa
icon_mrgreen.gif
a jak wczoraj od pani kierołnik usłyszałam, że wszyscy chcą margarynowych tortów to mało nie padłam z wrażenia, Może jestem laikiem w dziedzinie cukiernictwa ale osoby którym robiłam torty najpierw pytały czy chociaż nie robię z margaryny, nikt margaryny nie chce.

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Jo-anno, dobrze, że masz swoje zasady! Dobrze, że znasz swoja wartość i widać, że wiesz co robisz, tj. masz głowę na karku. W cukierni nie miałabyś łatwego życia (nie mam na myśli tylko margaryny...), szkoda Twojego zdrowia.

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
ehh zycie to zycie jednak
icon_razz.gif
hehehe..

i wiecie co?? chyba najwazniejsze ze znacie swoja wartosc i jestescie szczesliwe.. i zadowolone z tego co robicie.. a czy w prof.zakladzie cukierniczym wlasnym czy we wlasnej polprofesjonalnej kuchni to jak robi cos mistrz to jednak widac od razu bez wzgledu na wszystko inne :D

iza-gr

Member
Sie 26, 2009
213
0
0
index.php?act=findpost&pid=1084757Ja jestem w Irl. I niestety ja nie jestem na zasiłku, ja mam stały etat housewife
icon_mrgreen.gif
icon_mrgreen.gif
icon_mrgreen.gif

DZIĘKI WAM
bussi.gif
To może zrobimy jakieś dyżury na początek. Chętne cinki będą u Ciebie stażować w Twojej własnej cukierni. My podszkolimy u Ciebie fach i przy okazji język, a Ty będziesz miała tanią siłę robocza - w sam raz na rozkręcenie interesu
icon_mrgreen.gif
Ja się zgłaszam
wink.gif

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Dejta spokuj
icon_mrgreen.gif
jaki ze mnie fachowiec
gruebel_2.gif
Jeszcze ze dwa lata temu biszkoptu nie umiałam upiec
icon_mrgreen.gif
Szczerze dziękuje za miłe słowa ale każdą z nas na to stać. I oby wszyscy mogli robić to co lubią
icon_mrgreen.gif

Duszka20

Member
Kwi 27, 2010
280
0
0
chachu @ 2 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1085010Dejta spokuj
icon_mrgreen.gif
jaki ze mnie fachowiec
gruebel_2.gif
Jeszcze ze dwa lata temu biszkoptu nie umiałam upiec
icon_mrgreen.gif
Szczerze dziękuje za miłe słowa ale każdą z nas na to stać. I oby wszyscy mogli robić to co lubią
icon_mrgreen.gif
oj tam oj tam nie bądź taka skromna
anbetung.gif

a co do biszkoptu to ja rok temu jeszcze zamawiałam w cukierni gotowe, a teraz z biegu lecę piec (choc czasem niestety się buntuje i nie wyrasta;-(
baa.gif
)
no i fakt najważniejsze robić to co się lubi;-)
daumen.gif

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
Zgadzam się dopuki piekłam bo piekłam to nie wychodziło ale kiedy zaczełam piec dajac całą siebie to i ciacha wychodzą i są coraz fajniejsze i smaczniejsze O!
Chachu skromność to zaleta ale w Twoim wypadku to kokiereria pieczesz tak:
eek2.gif
eek2.gif
eek2.gif

Monsai

Member
Lut 1, 2008
4,932
1
0
index.php?act=findpost&pid=1084650No faluje się
icon_mrgreen.gif
To zależy jaki np. kwiatek robisz ja próbowałam w takich jak gożdziki, i właśnie targało mi się i z paluchów mi wylatywało. One jak robia to kładą sobie platek na brzegu gąbki , to pewnie kwestia wprawy. ale że ja w gorącej wodzie kąpana to kulka jadę. Róż nie próbowałam a musze bo podobaja mi się tylko nigdy nie chce mi sie tyle płatków robić żeby ta róża taka grubiutka wyszła, taka z innej odmiany
icon_mrgreen.gif

Jest jeszcze kwestia czego one używają bo ja mam masę z dodatkiem TyloPowder, może flower paste inaczej się zachowuje i stad ta różnica
gruebel_2.gif
Czyli próbować, ćwiczyc i starac sie nie wyjśc z siebie ....
fiesgrins.gif
Nic, zostaje mi ćwiczenie.... ale obecnie jestem tak chora, że ledwo sie trzymam
icon_sad.gif

P.S
Chcąc kiedyś załozyc własną działalność, starając sie o dotację z UE zostałam skutecznie zniechęcona wymuszeniem zatrudnienia własnie kogos z fachem w ręku.
Chcieliśmy otworzyć kawiarnio-winiarnię, ale wymóg był taki,że albo któreś z nas musiałoby mieć przynajmniej pół roku przepracowane w tej branży, albo mieć kogos wykwalifikowanego
icon_sad.gif
Nie wiem, może nie chcąc pomocy z UE nie ma takiego wymogu, nie wiem, bo nie stać nas by było na to bez pomocy, więc sie nie interesowałam.

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Tymcia @ 2 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1085059Ja prowadzę od 11 lat firmę budowlaną a jestem fryzjerką.Wszystko jest możliwe.
No nie wytrzymam!! Ostatnio na WP widziałam nagłówek Czy kobiety nadal pozostały kobietami. Czyli czy nadal umiemy prać, prasować itd. Jakoś tak to było. Nie czytałm bo sam tytuł mnie zirytował a tu proszę sexy fryzjereczka , w kasku na głowie i z mega tortem pod pachą. Czy aby pani sie w głowie nie przestawiło , czy aby pani o żelazku nie zapomniała??
icon_mrgreen.gif

Kobiety jak chcą i muszą to wszystkiego się nauczą
daumen.gif

anbetung.gif

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy