Masy plastyczne do stylu angielskiego oraz wykrawaczki

Status
Ten wątek został zamknięty.

iza-gr

Member
Sie 26, 2009
213
0
0
Mnie mąż ostatnio powiedział, że on to chciałby 3-4 dziecka...
dump.gif
a mamy jedno i budowe domu na głowie. Powaliło chłopa na maksa. Najlepsze jest to, że o dwójce jeszcze coś słyszałam, ale żeby czwórka??
pinggrins.gif

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Droga H-elen , pomimo że mnie po dupci chciałaś bić
icon_mrgreen.gif
spieszę z wyjaśnieniem. Martyna wspomniała że zajmuje sie Carvingiem czylirzeżbieniem w owocach i warzywach i przypomniało mi się jak gdzieś (teraz nie wiem gdzie) chyba gdzieś gdzie reklamowali czasopisma z tortami zwróciłam uwagę na ksiażkę gdzie były właśnie takie cuda i było tam jabłko z wyciętym motylem. Coś takiego tylko motylhttp://www.knowledgegalaxy.net/fruit_carving/fruit_carving.html (chyba to mogę). I pokazałam mamie i powiedziałam że to jest ciekawe i mało znane. No ale z braku czasu już do tego nie wrociłam. Dzisiaj np. szukałam na ang. ebayu tafty kreszowanej w kolorze czekolady i złota. Ni ma.Znalazłam w polskim sklepie ale jak sobie przejrzałam cennik UPC to wysyłka wyszłaby ponad 300pln. I chyba muszę poczekać i poszukać jeszcze.
Izo--
dump.gif
. Ja miałam ciśnienie na córkę tylko kto mi da gwarancję? Jestem pewna że byłby trzeci chop. Moi teście mają już 6 wnuków i dopiero teraz wnuczkę. Mój brat też będzie miał syna
baa.gif
. Mąż mi powiedział że mi ukradnie córe
icon_mrgreen.gif
No tak, teraz to H-elen pomyśli że ja z marginesu społecznego jestem
icon_mrgreen.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
chachu @ 2 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1085504Droga H-elen , pomimo że mnie po dupci chciałaś bić
icon_mrgreen.gif

Mąż mi powiedział że mi ukradnie córe
icon_mrgreen.gif
No tak, teraz to H-elen pomyśli że ja z marginesu społecznego jestem
icon_mrgreen.gif
Po dupci, to w słusznej sprawie
icon_mrgreen.gif

Co do carwingu, też trochę się tym bawiłam. Nie byłam w temacie i nie wiedziałam jaki motyl...

Bożesz
baa.gif
jak nic wszyskie będziemy przesłuchiwane... porwania dzieci... W Polsce chce ukraść? od jutra nie wypuszczam z domu wnusi
icon_wink.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
hehehe.. ale sie narobilo.. co wy wyprawiacie tam na emigracji ze dzieci to oddawac do porywac chcecie.. noz istne szalenstwo!!!

P.S dobrze ze ja tez mam chlopaka
icon_razz.gif
to mu porwanie nie grozi hehe.. zreszta on niewychowany wiec kto by go chcial
icon_razz.gif
tyle ze madry po mamie wiec.. hehehehe..

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
noo a to wycinanie w owocach to mega wypas jest!!!! ja to nie mam do takich rzeczy zdolnosci.. ale jak widze ze Wy macie artystyczne i plastyczne dusze i rece to super by to wam szlo na bank!! ja to nawet spiralki z ogorka nie umiem wykroic hehehe..

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
h-elen @ 2 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1085548Po dupci, to w słusznej sprawie
icon_mrgreen.gif

Co do carwingu, też trochę się tym bawiłam. Nie byłam w temacie i nie wiedziałam jaki motyl...

W Polsce chce ukraść? od jutra nie wypuszczam z domu wnusi
icon_wink.gif
Jak słodki cukierecek z lockami to nie wypuszczaj
icon_mrgreen.gif
Jakies dwa lata temu na promie z Anglii do Francji, przygladałam się takiej slicznej dziewczynce a mój maz zaczął żartować że jak mi sie tak podoba to mi ja ukradnie
dump.gif
A mnie bardzo zaintrygowało bo to dziecie raz do jednego rodzica mówiło po Angielsku a do drugiego znowu po Francusku
icon_mrgreen.gif
Widocznie było to mieszane małżeństwo i jakoś tak dziwnie było słuchać tego dzieciaka.Stąd to ukradanie dziewczynek
icon_mrgreen.gif
Aaa i drugi raz tak się poczułam jak mój młodszy syn patrzył na dynie (miał ze dwa latka) i pyta -cio to jest?- no dynia, a on niee to pumpkin. Trochę mnie to przeraziło że on zamiast poPolsku to po Angielsku . No ale teraz już kuma że po Pol. tak a po Ang. tak.
Kazeno-- chłopak jest bezpieczny. Na emigracji zdecydowanie człowiek wariuje.

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
z moim Wiktorem do zlobka chodzi dziewczynka ktorej mama jest Niemka i mowi do niej po niemiecku w szatni.. to dopiero jest szal jak sposrod wrzawy polskiej mowy dzieciecej wydobywaja sie niemieckie slowa.. ale fajnie.. ja jestem noga z jezykow i zawsze zazdroszcze jak ktos umie hehehe
icon_razz.gif

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
wiem ze nie na temat i moge dostac po uszach ale zaryzykuje i wstawie cos z moich prac z carvingiem skoro tu o tym mowa
icon_smile.gif

Chachu na wesela razem z tortami mozesz robic
icon_smile.gif
oto moja kompozycja do dekoracji slodkich stolow
icon_mrgreen.gif

justa_81

Member
Lis 27, 2007
117
0
0
Chachu i tak podziwiam Cię, kiedy Ty masz czas na takie dopracowanie tortów, zawsze są takie ''wycackane''

ja to kilka dni temu zrobiła, płatki do kwiatów i motyle a teraz czasu nie mam na dokończenie, bo przecież mąż złamał sobie palce u reki i czuję się jakbym w domu miała niemowlę
toć to chłopa nawet na górce nie możesz puścić, bo zaraz się połamie

matyna22a ale cudeńka,
masz może jakieś materiały, jak się w ogóle zabrac to tego wycinania ozdób z owoców?
kiedys chciałam sie za to zabrać ,ale wiedzy miałam za mało

tak właśnie sobie myślę, gdy Chachu została teściową mojej córki to miałabym same skarby w rodzinie, jeden to Chachu robiąca śliczne torty
zwinker2.gif

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
dzieki bdziewczyny
justa duzo tego jest na youtube , ja przeszlam jednodniowy kurs ale zanim sie na niego zdecydowalam robilam juz sama uczac sie z filmikow wlasnie, teraz te moje pierwsze prace mnie smiesza

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
martyna22a @ 3 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1085673dzieki bdziewczyny
justa duzo tego jest na youtube , ja przeszlam jednodniowy kurs ale zanim sie na niego zdecydowalam robilam juz sama uczac sie z filmikow wlasnie, teraz te moje pierwsze prace mnie smiesza
Martyno,pięęękne!!!

Może załóż nowy wątek. Zapewne jest wiele CinCinek/ów, których ten temat zainteresuje
icon_smile.gif

Duszka20

Member
Kwi 27, 2010
280
0
0
martyna22a @ 3 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1085655wiem ze nie na temat i moge dostac po uszach ale zaryzykuje i wstawie cos z moich prac z carvingiem skoro tu o tym mowa
icon_smile.gif

Chachu na wesela razem z tortami mozesz robic
icon_smile.gif
oto moja kompozycja do dekoracji slodkich stolow
icon_mrgreen.gif
ale śliczności;-))) pozazdrościć tylko umiejętności. ja tez kiedyś sie zastanawiałam, ale niestety artystycznych zdolności nie odziedziczyłam i umiem tylko ładnie zygzakiem rzodkiewke przekroić na pół;(

Monsai

Member
Lut 1, 2008
4,932
1
0
ja wiem, że nie do końca tematycznie, ale troche tak, a pochwalic sie bardzo chciałam...
icon_redface.gif
Małżon zakupił wczoraj u prywatnego wytwórcy wałek polietylenowy (taki jak te gotowe do mas plastycznych), na kilogramy, co prawda nie wykończony na końcach, prosty, ale czy to konieczne (?)
icon_smile.gif
Zapłacił za dłuuuuugaśny (nie mierzyłam, ale na oko ma około 80 cm na pewno) jedynie 25 zł :D
Do tego dwie płyty z tego samego materiału w podobnej cenie, jako stolnice
dance.gif
Przeszczęśliwa jestem, bo bałam sie strasznie jak będe działała chcąc zrobic tort roczkowy dla Misi, a nie miałam nic na czym mozna by było masę rozwałkowac tak by się nie przyklejała
icon_sad.gif

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Martno-- ale odjazd!!! To jest niesamowilte, chyba se melona kupie
icon_mrgreen.gif
tylko że on biedny dwóch tyg. nie wytrzyma a muszki owocówki będą miały raj. Za dużo pytań mam , trzeba nowy wątek.
Justa-- a którego obstawiasz? młodszego czy starszego?? Dwa różne charaktery. Starszy niestety będzie raczej po mamusi, marudny i ckliwy ale za to baaardzo zdolny
icon_mrgreen.gif
. Młodszy to wariat, obrażalski, drzwiami tarzaska (a to już nie wiem po kim)
icon_mrgreen.gif

Noo jak chłop chory to już koniec świata. Mój zawsze twierdzi że baaardzo potrzebuje okład z młodych piersi. Teraz to już krótko ucinam że musi sobie takowych poszukać bo te już przeterminowane.
Martno-- nie mogłam się powstrzymać i założyłam nowy wątek dla ciebie. Mam nadzieję że sie nie pogniewasz, bądz naszą nauczycielką.
Tylko nie wiem czy w dobrym miejscu
gruebel_2.gif
Zapisałam go tutaj, w masach gdzie nam najbliżej ale nie wiem gdzie te piękności owocowe dać. Może w hobby
gruebel_2.gif
To chyba nasz szanowna moderacja
icon_mrgreen.gif
zdecyduje.

Monsai-- to super, oby dobrze się sprawowało
daumen.gif
J tak kiedyś kombinowałam jak zrobic talerz obrotowy, ale tutaj wytłumaczyć w sklepie o jaką srubę ci chodzi to jest kosmos. A w Polsce w piwnicy napewno bym coś znalazła.

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
chachu @ 3 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1085688Martno-- ale odjazd!!! To jest niesamowilte, chyba se melona kupie
icon_mrgreen.gif
tylko że on biedny dwóch tyg. nie wytrzyma a muszki owocówki będą miały raj. Za dużo pytań mam , trzeba nowy wątek.
Justa-- a którego obstawiasz? młodszego czy starszego?? Dwa różne charaktery. Starszy niestety będzie raczej po mamusi, marudny i ckliwy ale za to baaardzo zdolny
icon_mrgreen.gif
. Młodszy to wariat, obrażalski, drzwiami tarzaska (a to już nie wiem po kim)
icon_mrgreen.gif

Noo jak chłop chory to już koniec świata. Mój zawsze twierdzi że baaardzo potrzebuje okład z młodych piersi. Teraz to już krótko ucinam że musi sobie takowych poszukać bo te już przeterminowane.
Bo wiecie dziewczyny jak to jest
CO MA MIEDZY PIERSIAMI 20 LATKA?-------KRZYŻYK
A CZTRDZIESTOLATKA?-----PĘPEK!

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy