Masy plastyczne do stylu angielskiego oraz wykrawaczki

Status
Ten wątek został zamknięty.

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Widzę że humor dopisuje
rofl.gif

Ty się ciesz, bo na tej wysokości z tyłu masz skrzydła
icon_mrgreen.gif

A co ma trzydziestolatka??

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
hehehe no to ladnie nam sie tematy rozjechaly
icon_razz.gif
fajnie..

a tak powaznie o piersiach to kupcie sobie 0,5kg (ja mam 0,75kg bo mi maz kupowal a on silacz hahahahah) ciezarki takie male i na filmie zamiast nieruchomo lezec to porobcie cwiczenia.. efekty widac
icon_razz.gif
i uszu jamnika po 60tce unikniecie
icon_razz.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
kazeno @ 3 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1085733hehehe no to ladnie nam sie tematy rozjechaly
icon_razz.gif
fajnie..

a tak powaznie o piersiach to kupcie sobie 0,5kg (ja mam 0,75kg bo mi maz kupowal a on silacz hahahahah) ciezarki takie male i na filmie zamiast nieruchomo lezec to porobcie cwiczenia.. efekty widac
icon_razz.gif
i uszu jamnika po 60tce unikniecie
icon_razz.gif
No mnie to raczej uszka sznaucera mogą grozić
rofl.gif
i Reflektuję na takie o.25kg, mam ,tylko jednego gdzies wcięło
fiesgrins.gif
Trole miały szukać i co? i nic.

justa_81

Member
Lis 27, 2007
117
0
0
Chachu wyboru to już musi dokonać moja córa
icon_razz.gif

ona póki co, to jest zawsze uśmiechnięte po tatusiu, nie kaprysi, czasami focha ma a to nie wiem po kim, łatwo zawiera nowe znajomości, chętna do zabawy
fiesgrins.gif

kazeno to ja nie wiem, ale chyba powinnam mieć takie coś koło kilograma albo i więcej, jeśli to idzie proporcjonalnie do wielkości
gruebel_2.gif

temat zmienił nam całkiem kierunek
icon_mrgreen.gif

ciasto cytrynowe upiekłam, teraz idę kuchnie posprzatać

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
Proszę pomóżcie. Mam zamówienie na niewielki torcik i wymyśliłam sobie tort stokrotki w koszu wiklinowym coś w ten deseń i teraz mam dylemat, bo wydaje mi się, że wiem jak zrobić ten kosz ale może mi się tylko tak wydaje i właśnie dlatego jakbyście dysponowały linkiem do takiej instrukcji byłabym wdzięczna. Kiedyś gdzieś widziałam jak ktoś wyciskał tylkami taki kosz, ale ni czorta nie mogę teraz znaleźć. A może ktoś robił takie coś i dałby kilka cennych wskazówek? I jeszcze pytanie czy dawać pod ten "kosz" masę cukrową czy układać go na maślanej. Wydaje mi się, że łatwiej będzie kleić na cukrowej no ale znowu tylko mi się wydaje ;)

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
Vanillko, tutaj masz filmik jak zrobić taki koszyk: klik. Według mnie lepiej robić na masie maślanej/budyniowej... nie będzie takie słodkie, a i chyba łatwiej
icon_smile.gif

olo2009

Member
Sie 29, 2010
143
0
0
Może i tutaj zapytam
icon_smile.gif
Macie może jakiś instruktaż jak robić takie śliczne owieczki jak waszka
icon_smile.gif

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
chachu zawsze sie znajdzie wymowka
icon_razz.gif
ale.. babka od tortow na bank ma make i cukier w domu hahaha.. wiec do jednej reki 1kg maki do drugiej 1kg cukru i zasuwaj (ten 1kg to za kare za takie glupie wymowki ze niby sie zgubil ciezarek.. jaaaaasne
icon_razz.gif
)

w koszyku nie pomoge ale widzialam te filmiki.. powodzenia!!
w owieczkach rowniez nie hehe.. takich jak wasza uczynila, ale ja swoje 1,5 roku temu robilam z kulek (to znaczy zrobilam jajo na ktore nalepialam biale kuleczki male i wyszedl korpus owczy
icon_razz.gif
) potem morda czarna i nogi na wykalaczkach z kopytami i stala
icon_razz.gif

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
Prosty komunikat werbalny jako gwarancja efektywności przekazu informacji.

- Nataszko, zjedz kawałeczek tortu!
- Dziękuję, Jureczku, nie chcę.
- No spróbuj, bardzo smaczny!
- Nie, dziękuję. Ja po osiemnastej już nie jem nic słodkiego.
- Nataszko, proszę. Jureczku, ja deserów w ogóle nie jadam...
- Żryj ten tort, k***a! Pierścionek w nim jest, żenić się z Tobą chcę!!!

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
sionia @ 3 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1085974http://design-a-cake.co.uk/default.asp trzeba wpisac alphabet cutter
Matko.... ile tam tego jest ja mam takie i używam tak jak wcześniej pisałam http://design-a-cake.co.uk/default.asp
Mam też te , kupiłam je jako pierwsze one są tak razem połaczone w jeden duży stempel , mniej wygodne http://design-a-cake.co.uk/default.asp
Mam też takie do odciskania i ręcznego wypisania ale te są dla mnie zbyt duże, całe napisy wychodzą za długie.

Normalnie nie mogę mysleć, mamy tu taka wichure ze się w domu do pokoju drzwi otwierają tak wieje od kominka do drzwi wejściowych.
A łeb chce rozerwać
cry_1.gif

Sionia==
daumen.gif

Kenzo== idę cholerka i go znajdę chociaz mi łeb puchnie
icon_mrgreen.gif

No wkleiło sie po byku . te są te gorsze Patchwork Cutters - Alphabet & Number Cutters -alphabet classic
a te są na tej niebieskiej linijce
FMM - Alphabet & Tappit Sets
Alphabet & Numerals / Upper & Lower Case (SCRIPT) - DOUBLE PACK

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
olo2009 @ 3 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1085987Może i tutaj zapytam
icon_smile.gif
Macie może jakiś instruktaż jak robić takie śliczne owieczki jak waszka
icon_smile.gif
Olo nie ma jako tako instruktażu dla tych owiec(dzięki że chcesz takie jak ja zrobiłam
icon_redface.gif
to miłe)
weź kulkę masy dobrze wygniecionej i w rękach z całości staraj sie uformować jakby człowieczka takiego jak dzieci rysują ,ja naciełam ma brzuszku nożem i szybko profilowałam nóżki, oddzielnie pięć kulo jajek na kopytka i mordkę ,na mordkę taki prawie trójkąt ,w tym momencie jest już suchy na tyle aby przykleić kopytka przytwierdź do girek i naciśnij odwrotną stroną noża zrobia się takie owcze(ja wtedy formowałam już pozycję jaką chciałam uzyskać)potem narobiłam w cholerę kuleczek na drugi dzień jak wyschły to przyklejałam każdą oddzielnie pincetką ŻYCZĘ POWODZENIA
icon_razz.gif

olo2009

Member
Sie 29, 2010
143
0
0
waszkamaszka @ 3 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1086035Olo nie ma jako tako instruktażu dla tych owiec(dzięki że chcesz takie jak ja zrobiłam
icon_redface.gif
to miłe)
weź kulkę masy dobrze wygniecionej i w rękach z całości staraj sie uformować jakby człowieczka takiego jak dzieci rysują ,ja naciełam ma brzuszku nożem i szybko profilowałam nóżki, oddzielnie pięć kulo jajek na kopytka i mordkę ,na mordkę taki prawie trójkąt ,w tym momencie jest już suchy na tyle aby przykleić kopytka przytwierdź do girek i naciśnij odwrotną stroną noża zrobia się takie owcze(ja wtedy formowałam już pozycję jaką chciałam uzyskać)potem narobiłam w cholerę kuleczek na drugi dzień jak wyschły to przyklejałam każdą oddzielnie pincetką ŻYCZĘ POWODZENIA
icon_razz.gif
Dzięki coś tam pokombinuje:) moja ma naszczęście tylko leżeć plackie

olo2009

Member
Sie 29, 2010
143
0
0
Ale wczoraj masakre biszkoptową zrobiłam wrrr pierwszy biszkopt ślicznie wyrósł i w ogóle ale zamiast jasny zrobił się czarny bo chyba synek przekręcił gaz i zrobiło sie w piekarniku 350 stopni oczywiście siwy dym wrrr zaraz wziełam sie za drugi ten znowu nie chciał sie zarumienić żeby było śmieszniej i jeszcze w ogóle nie urósł, masakra. Chyba za często zaglądałam do niego czy to nie przeszkadza w rośnięciu? Chyba miałam zły dzień na pieczenie biszkoptówm:(

Duszka20

Member
Kwi 27, 2010
280
0
0
olo2009 @ 4 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1086212Ale wczoraj masakre biszkoptową zrobiłam wrrr pierwszy biszkopt ślicznie wyrósł i w ogóle ale zamiast jasny zrobił się czarny bo chyba synek przekręcił gaz i zrobiło sie w piekarniku 350 stopni oczywiście siwy dym wrrr zaraz wziełam sie za drugi ten znowu nie chciał sie zarumienić żeby było śmieszniej i jeszcze w ogóle nie urósł, masakra. Chyba za często zaglądałam do niego czy to nie przeszkadza w rośnięciu? Chyba miałam zły dzień na pieczenie biszkoptówm:(
co do zaglądania to podobno nie wolno przez min 30 otworzyć piekarnika, a później juz mozna sprawdzać nie wiem ile w tym prawdy ale ja dopiero po 35 otwieram i sprawdzam szpikulcem czy dobry;-)

olo2009

Member
Sie 29, 2010
143
0
0
Ja też z reguły nie zaglądam. Tym sposobem zamiast trzech placków mam tylko dwa, no ale może coś uda się zrobić. Dam więcej masy:)
Chyba muszę zainwestować w nowy piekarnik:)

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy