Millionaire's Shortbread

inula

Member
Lis 4, 2008
2,087
0
0
ja swojego nawet nie wstawiam
icon_sad.gif

spód i czekolada wyszły ok, ale kajmak się po prostu wylał
cry_1.gif

następnym razem chyba kupię po prostu gotową masę krówkową i już.
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
inula @ 6 Apr 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=963084ja swojego nawet nie wstawiam
icon_sad.gif

spód i czekolada wyszły ok, ale kajmak się po prostu wylał
cry_1.gif

następnym razem chyba kupię po prostu gotową masę krówkową i już.
Gotowa masa (mówię o tej z Gostynia) jest bardzo gęsta i żeby można było ją nałożyć na spód trzeba ją podgrzać intensywnie mieszając, z łyżką masła/mleka.
 

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
chcialabym je zrobic jako male babeczki, jak sadzicie jaki najlepiej zrobic spod aby sie nie kruszylo
icon_question.gif
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Chyba najlepiej upiec najzwyklejsze kruche babeczki- takie do napełniania.
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Zrobilam wczoraj dla Meza. O matko, jak On sie ucieszyl
icon_eek.gif
rofl.gif

Az milo bylo popatrzec na ta radoche
icon_mrgreen.gif
- nie wiedzial, ze chce to zrobic
icon_lol.gif

Zagrzewalam mase karmelowa, patrzy i mowi " O! ja wiem co to bedzie! To jest pyyycha! Jak faaajnie! "
rofl.gif


Ale zrobilam ciut inaczej spod.
Zagniotalam ciastka maslane z maslem i dorzucilam jeszcze orzechy podprazone na suchej patelni.
Nie podpiekalam spodu, tylko wlozylam do lodowki.
Na wierzchu polalam rozpuszczona kuvertura mleczna wymieszana z gorzka czekolada, z odrobina masla.
i obsypalam orzechami, bo mi zostaly.
Nie powinnam, ale skubnelam kawalek, bo nie moglam sie oprzec.
icon_mrgreen.gif

Matko jedyna, jakie to pyszne! -Ale jeszcze troche i bede mogla sobie odbic
icon_mrgreen.gif

Jesli mi sie uda, to moze potem zrobie zdjecie
icon_wink.gif

A teraz Sini - ponownie, bardzo dziekuje za przepis
bussi.gif
anbetung.gif
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Eh, zrobilam teraz
icon_wink.gif
zeby dowod byl
icon_wink.gif

Chcialam ciacho ladnie pokroic i ulozyc, dlatego zdjecie mialo byc potem
icon_wink.gif

ale pomyslalam, ze lepiej teraz, bo potem moze sie nie doczekac
icon_wink.gif

Ciacho w formie, zdjecie tak "na roboczo"
icon_wink.gif

Spod wyszedl dosc gruby, ale wydaje mi sie, ze troche nierowno go rozlozylam, wiec tam "dalej", pewnie bedzie cieniej,
ale pyszne jest! Z tymi orzechami w spodzie, takie kruche wyszlo
lecker.gif

Szkoda, ze nie moge wiekszego kawalku
cry_1.gif
dump.gif
icon_mrgreen.gif

Wlasnie mi sie przypomnialo, ze do spodu dodalam tez rozpuszczonej gorzkiej kuwertury.

Boosz, jakie to pyszne
cry_1.gif
A ja nie moge
icon_evil.gif

ale zrobie powtorke za niedlugo!

PICT0001.JPG

Sini -
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
 

Załączniki

  • PICT0001.JPG
    PICT0001.JPG
    186.8 KB · Wyświetleń: 2
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,382
3,669
113
Zrobiłam z ciastek Digestive, masy kajmakowej waniliowej wymieszanej z drobnymi wiórkami kokosowymi i gorzkiej czekolady na wierzchu.
Zapowiada się pysznie. Panowie powinni być usatysfakcjonowani.
icon_wink.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,382
3,669
113
Dziś znów robiłam w wersji z drobnymi wiórkami kokosowymi i gorzką czekoladą o zawartości 70%kakao, tylko zamiast spodu z ciasteczek upiekłam kruche ciasto z mąki pełnoziarnistej.

ciasteczka_milionera.jpg
 

Załączniki

  • ciasteczka_milionera.jpg
    ciasteczka_milionera.jpg
    88.9 KB · Wyświetleń: 2

janie

Well-known member
Paź 23, 2004
3,389
841
113
Jakoś udało mi się wykopać, a już chciałam prosić o pomoc ....
 

janie

Well-known member
Paź 23, 2004
3,389
841
113
Hahaha i całe szczęście. Od lat jest u nas mazurkiem wielkanocnym. Może się komuś także przyda
lecker.gif
Ogromnie też dziękuję całemu towarzystwu wątkowemu za cenne rady od blachy począwszy.