Ilona @ 28 Mar 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=681361Cari a moze ptaszki Ci podziobały![]()
Kto je tam wie![]()
hazo @ 28 Mar 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=681364Caritko, nie byłaś odosobniona w zamianie ciastek. Już tutaj parę dni temu pisałam o swoim kruszącym się spodzie.Ojej, - gdybym tylko przeczytala uwazniej watek, moze uniknelabym bledu.
Ale przynajmniej wiem na 100% , ze wine za niepowodzenie ponosza ciastka![]()
JotHa @ 28 Mar 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=681390Widocznie ciastka tak maja.![]()
Czy moze zwiekszenie ilosci masla daloby lepszy efekt ? Nie wiem, jak by to ogolnie wypadlo.Nie wiem.
Na razie sprobuje z innymi ciastkami, a potem ewentualnie bede kombinowac, jakby co.
- Mam jednak nadzieje, ze nie bede musiala "eksperymentowac"![]()
JotHa @ 28 Mar 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=681648Mozna zlamac slodycz gorzka czekolada. Wcale nie jest za slodkie dla lubiacych kajmak, karmel itp
Czyli dla mnie nie będzie za słodkie. Na pewno więc zrobię. A gorzka czekolada i karmel to faktycznie dobre połączenie.![]()
JotHa @ 28 Mar 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=681390Widocznie ciastka tak maja.![]()
Czy moze zwiekszenie ilosci masla daloby lepszy efekt ? Nie wiem, jak by to ogolnie wypadlo.Zrobilam dzisiaj i tym razem jednak zwiekszylam ilosc masla i widze znaczna roznice.
Z tym, ze ciastka "wzielam" razowe (?) ( Vollkorn ) Leibniz-a i nie dodawalam kakao. ( Ostatnio dodalam)
Podczas mieszania ciastek z iloscia masla podanego w przepisie, calosc mi sie kruszyla, wiec masla dodalam tyle, aby masa byla zwarta. ( ale juz nie rozpuszczalam- nie chcialo mi sie)![]()
Nie wiem czy z maslem nie przesadzilam, bo "zrobilo" sie dosc mokre, ale po upieczeniu wszystko trzyma sie kupy () i jak na razie nic sie nie rozwala.![]()
Zobaczymy, jak wciepne jeszcze ten kajmak i zaczne kroic.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.