Mini panettone

Agata

Member
Paź 7, 2005
1,214
1
0
Owieczko przecudne te Twoje babki ja co prawda robiłam babkę pomarańczową 8) ale użyłam Twojego lukru, który jest boski. Dobrze że nie zastyga w locie, bo wylewałam prosto z garnka :lol: Tylko dlaczego nie mogę się oprzeć wrażeniu, że na Twoich babkach wygląda dużo atrakcyjniej niż u mnie :gruebel: :denknach:
To pewnie zasługa panettonek :!:

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Piękne Owieczko, piękne!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
9,293
2,884
113
A to moja duża baba z mini panettone

0604160019196wu.jpg

Ciekawa jestem smaku, bo z braku amaretto dałam 2 łyżki krupniku, 1 łyżkę ekstraktu waniliowego wg przepisu Bajaderki i do tego 3 krople esencji migdałowej.
Bez lukru, bo miałam za mało pudru.

Dodaję wygląd po przekrojeniu

0604160819039fx.jpg

Bardzo smaczna.

owieczka

Active member
Wrz 17, 2004
1,444
25
48
Agatko, no wlasnie tym razem zastygl mi wredota w locie - dzielnie walczylam (wystarczy jesli zastygnie to dodac kroopelke wody i znowu na palnik i stopic zaschniety i juz jest gotowy do ponownego uzycia), malzonek rzucal te pokrojone kandyzowane anansy w locie i nie zdazyl w wielu przypadkach. Im wiecej dasz cukru tym szybciej zastyga
icon_smile.gif
Ale ogolnie udalo sie!

Małgoś.dz.

Member
Paź 25, 2004
4,687
1
0
Zrobiłam świąteczną babę. Świetna była. Mój małżonek jadł, jadł, jadł. Zdjęcie już własciwie z resztkami baby.

babapanettone14ry.jpg

Mnie w tej babie brakowało ze dwóch dodatkowych łyżek cukru, no choćby jednej. Ale i bez tego smakowała.
Rodzynki moczyłam w rumie całą noc i powiem, że taka wersja "pijana" bardzo mi odpowiada. :cheers: :mrgreen: :mrgreen:

-magda-

Member
Mar 24, 2006
328
0
0
A zamiast pączków nie mogą być?
icon_wink.gif
Takie malutkie w muffinkowej formie? Tak sobie wymyśliłam

Ostatnią edycję dokonał moderator:

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
nie ma się czego wstydzić, każdemu sie zdarza
bussi.gif

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Magda
rofl.gif
Nie martw sie, ja kiedyś podobną wpadkę zaliczyłam
icon_lol.gif

A dzieki tobie odkryłam ciasto na panettone
daumen.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
No to mi humor poprawiłaś - dzięki
cvety.gif

icon_mrgreen.gif

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,737
623
113
a ja ten przepis dzisiaj w Kuchni znalazłam
icon_wink.gif

i jest tam masa innych świetnych ciast drożdzowych na tym cieście bazujących ,ciekawe czyja to ,,sprawka"

Malgosimi świetna robota
zresztą miesiąc temu o ptysiowym cieście też super,a jeszcze prędzej o piankach ,po serniku poznałam oczywiście

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
icon_redface.gif
icon_redface.gif
icon_redface.gif

dziękuję Margot, jestem pod wrażeniem spostrzegawczości!!! wow!

niestety w tym tekscie nie wszystko jest tak jak chciałam - np odradzam nakładanie bitej śmietany na ciasto drożdżowe ale okazuje się, że autor nie może tak dużo, jakby się wydawało ;)

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,737
623
113
CYTATniestety w tym tekscie nie wszystko jest tak jak chciałam - np odradzam nakładanie bitej śmietany na ciasto drożdżowe ale okazuje się, że autor nie może tak dużo, jakby się wydawało ;)
jeszcze nie mam Kuchni(te prenumeraty mnie denerwują bo w Empiku zawsze są prędzej),tylko oglądałam właśnie w Empiku,ale pierwsze wrażenie super

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
dziekuje, nawet nie wiesz, jakie to dla mnie Ważne, żeby to Twoje i innych osób z cina opinie o mojej twórczosci nie były specjalnie miażdżące
icon_smile.gif

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
9,293
2,884
113
Małgosiu, a dlaczego się nie pochwaliłaś
icon_question.gif
Chyba, że coś przeoczyłam. Kiedyś wiele lat prenumerowałam Kuchnię, ale w pewnym momencie (chyba po zmianie wydawnictwa), tak się zaczęli powtarzać, że przestałam, bo miałam prawie wszystkie przepisy w starych numerach. Teraz sobie kupię, żeby zobaczyć. A, co.
icon_mrgreen.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy