- Wrz 1, 2009
- 284
- 0
- 0
ciasto:
* 200 g. cukru,
* 100 g. miodu,
* 1 łyżeczka sody
* 1 jajko,
* 150 g. masła abo margaryny
Wszystkie składniki razem wymieszać i doprowadzić do wrzenia, a potem wsypać łyżeczkę sody. Masa bardzo się spieni. Zdjąć z ognia i wymieszać z * 500 g. mąki (ciasto powinno być miękkie i plastyczne) Podzielić na 5 części i upiec cienkie placki przez ok. 5 - 7 minut
krem:
* 500-600 g. tłustej śmietany ubić z * 1 szklanką cukru pudru, dodać * 1 szklankę orzechów włoskich.Zostawić w pokojowej temperaturze na kilka godzin , potem wstawić do lodówki
(rozmiar formy 28 cm w średnicy
śmietana 30% tłustej)
Bardzo dziękuję Krystynie za pomoc!
* 200 g. cukru,
* 100 g. miodu,
* 1 łyżeczka sody
* 1 jajko,
* 150 g. masła abo margaryny
Wszystkie składniki razem wymieszać i doprowadzić do wrzenia, a potem wsypać łyżeczkę sody. Masa bardzo się spieni. Zdjąć z ognia i wymieszać z * 500 g. mąki (ciasto powinno być miękkie i plastyczne) Podzielić na 5 części i upiec cienkie placki przez ok. 5 - 7 minut
krem:
* 500-600 g. tłustej śmietany ubić z * 1 szklanką cukru pudru, dodać * 1 szklankę orzechów włoskich.Zostawić w pokojowej temperaturze na kilka godzin , potem wstawić do lodówki

(rozmiar formy 28 cm w średnicy
śmietana 30% tłustej)
Bardzo dziękuję Krystynie za pomoc!
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: