- Mar 20, 2008
- 7,644
- 672
- 113
SKŁADNIKI:
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao.
Cukier wymieszać z cukrem waniliowym.
W rondelku roztopić margarynę z aromatem pomarańczowym. Dosypać połowę cukrowej mieszanki oraz miód i mieszając, doprowadzić do rozpuszczenia. Odstawić na chwilkę w celu ostudzenia.
Resztę cukru wymieszać z mąką.
Mleko wymieszać z jogurtem i jajkami.
Suche składniki wymieszać z mokrymi.
Ciasto wykładać do foremki, wkładając do środka wiśnie.
Piec w temp 180-190 stopni przez ok. 30 minut
BON APETITE
- 300 g mąki
- 180 g cukru
- opakowanie cukru waniliowego
- 1 i 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
- 4 łyżki kakao w granulkach
- 1 i 1/2 łyżki naturalnego miodu
- 150 ml mleka
- małe opakowanie jogurtu wiśniowego
- 170 g margaryny
- 2 jajka
- aromat pomarańczowy
- wydrylowane wiśnie
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao.
Cukier wymieszać z cukrem waniliowym.
W rondelku roztopić margarynę z aromatem pomarańczowym. Dosypać połowę cukrowej mieszanki oraz miód i mieszając, doprowadzić do rozpuszczenia. Odstawić na chwilkę w celu ostudzenia.
Resztę cukru wymieszać z mąką.
Mleko wymieszać z jogurtem i jajkami.
Suche składniki wymieszać z mokrymi.
Ciasto wykładać do foremki, wkładając do środka wiśnie.
Piec w temp 180-190 stopni przez ok. 30 minut
BON APETITE
Ostatnią edycję dokonał moderator: