2 szklanki cukru
1 kostka masła
3/4 szklanki kakao
3 jaja
zapach waniliowy
2,5 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki sody
1,5 szklanki mleka
Rozpuścić masło. Dodać cukier i kakao, przestudzić. Mieszać i dodawać jaja, zapach, mąkę, proszek, sodę oraz mleko.
Wysmarować prostokatną blachę masłem. Wylać ciasto na blachę. Rozgrzac piekarnik. Piec ok. 20 minut (nie więcej) w temperaturze 180. Po wystygnięciu pokroić na kwadraty.
Pod koniec pieczenia, sprawdzić ciasto patyczkiem (by się upewnic, że nie jest surowe). Po upieczeniu można polać ciasto polewą czekoladowa, ale nie jest to konieczne.
1 kostka masła
3/4 szklanki kakao
3 jaja
zapach waniliowy
2,5 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki sody
1,5 szklanki mleka
Rozpuścić masło. Dodać cukier i kakao, przestudzić. Mieszać i dodawać jaja, zapach, mąkę, proszek, sodę oraz mleko.
Wysmarować prostokatną blachę masłem. Wylać ciasto na blachę. Rozgrzac piekarnik. Piec ok. 20 minut (nie więcej) w temperaturze 180. Po wystygnięciu pokroić na kwadraty.
Pod koniec pieczenia, sprawdzić ciasto patyczkiem (by się upewnic, że nie jest surowe). Po upieczeniu można polać ciasto polewą czekoladowa, ale nie jest to konieczne.