Przepis autorski
Po wielu probach doszlam do idealu
Muffinki sa lekkie,puszyste,rozplywaja sie w ustach.
1 1/2 szklanki maki
3/4 szklanki cukru
1 lyzeczka proszku do pieczenia
1 lyzeczka sody
Wsypac do miski i wymieszac.
100g czekolady (najciemniejsza najlepsza)
1 szklanka mleka
2 jajka
1/2 szklanki oleju
Czekolade pokruszyc,dodac 1/4 szklanki mleka i rozpuscic.
Do rozpuszczonej czekolady dodac olej,reszte mleka i jajka.
Wsypac sypkie skladniki i wymieszac.Mozna dodac troche pokruszonej czekolady,wtedy beda podwojnie czekoladowe
Przelozyc do foremki i piec ok 25 min w 190 C.
Zdjecie bedzie,jak zrobie ponownie,wczorajsze zniknely w zaskakujacym tempie

Po wielu probach doszlam do idealu

Muffinki sa lekkie,puszyste,rozplywaja sie w ustach.
1 1/2 szklanki maki
3/4 szklanki cukru
1 lyzeczka proszku do pieczenia
1 lyzeczka sody
Wsypac do miski i wymieszac.
100g czekolady (najciemniejsza najlepsza)
1 szklanka mleka
2 jajka
1/2 szklanki oleju
Czekolade pokruszyc,dodac 1/4 szklanki mleka i rozpuscic.
Do rozpuszczonej czekolady dodac olej,reszte mleka i jajka.
Wsypac sypkie skladniki i wymieszac.Mozna dodac troche pokruszonej czekolady,wtedy beda podwojnie czekoladowe

Przelozyc do foremki i piec ok 25 min w 190 C.
Zdjecie bedzie,jak zrobie ponownie,wczorajsze zniknely w zaskakujacym tempie
