Murzynek z polewą
Do rondelka wrzucic:
1 kostke margaryny Kasi
3 lyzki kakao
1 cukier waniliowy
7 lyzek wody (polecam zastapienie dwoch z wszystkich lyzek wody- rumem)
1,5 szklanki cukru
Wszystkie te skladniki zagotowac i odlac 3/4 szklanki na polewe. Reszte masy ostudzic.
Do masy dodac:
3 zoltka
1,5 szklanki maki tortowej
1 maly proszek do pieczenia (Dr.Oetker)
Bialka ubic oddzielnie.
Mase zmiksowac na jednolita konsystencje. Dodac ubite na piane bialka, wmieszac je delikatnie lyzka. Wylozyc na mala tortownice wysmarowana tluszczem i posypana bulka tarta. Piec w 180C okolo 40 minut, az ciasto bedzie odstawalo od brzegow blaszki. Warto sprawdzic patyczkiem w srodku czy jest juz suche.
Po upieczeniu i przestudzeniu posmarowac ciasto polewa i dac polewie zastygnac, Smacznego!
Do rondelka wrzucic:
1 kostke margaryny Kasi
3 lyzki kakao
1 cukier waniliowy
7 lyzek wody (polecam zastapienie dwoch z wszystkich lyzek wody- rumem)
1,5 szklanki cukru
Wszystkie te skladniki zagotowac i odlac 3/4 szklanki na polewe. Reszte masy ostudzic.
Do masy dodac:
3 zoltka
1,5 szklanki maki tortowej
1 maly proszek do pieczenia (Dr.Oetker)
Bialka ubic oddzielnie.
Mase zmiksowac na jednolita konsystencje. Dodac ubite na piane bialka, wmieszac je delikatnie lyzka. Wylozyc na mala tortownice wysmarowana tluszczem i posypana bulka tarta. Piec w 180C okolo 40 minut, az ciasto bedzie odstawalo od brzegow blaszki. Warto sprawdzic patyczkiem w srodku czy jest juz suche.
Po upieczeniu i przestudzeniu posmarowac ciasto polewa i dac polewie zastygnac, Smacznego!
