srebrny dzwoneczek
Member
- Cze 8, 2012
- 113
- 0
- 0
Mus w słoiczkach już wylądował w spiżarni. Super przepis! Dołączę go do swojego zestawu przetworów. Dziękuję .agatka!
mimi33 @ 20 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1444623Mój mus był rzadki używałam do koktajli, jako sos do naleśników,lodów, makaronu.
Polecam pyszny był.
Na smarowidło był za rzadki.Robiłam mus w trzech turach: dwie wyszły rzadkie, a jedna bardziej gęsta, nadająca się na pieczywo. Nie zwracałam na to uwagi, ale chyba konsystencja zależy od truskawek - bardziej soczyste dają bardziej lejący mus.
Joanna @ 25 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1446380Powiedzcie mi, jaki kolor ma taki zapasteryzowany mus?
EDIT>:
Już wiem, przejrzałam zdjęcia.
Agatko, edytuj proszę pierwszy post, że można pasteryzować surowy mus bez gotowania.
Ładny, jeśli nie będziesz zbyt długo pasteryzować. Poza tym cytrynka robi swoje!
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.