Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Słoiki ze świeżym musem, takie ok. 250-300 ml, wstawiałam do lekko ciepłej wody, szybko gotuję do ok. 85-90 stopni, zmniejszam gaz i trzymam 10 minut.
Jak pasteryzuję gorące przetwory to wstawiam do wrzątku i gotuję ok. 5-10 minut, w zależności od wielkości słoika.
zrobiłam, na razie z 2 kg
tak sobie myslę, że jakbym odlała ten powstały sok, to mus byłby bardziej gęsty i nadawał by się do masy śmietankowej na tort
Zrobilam bez gotowania, zmiksowalam na surowo z cukrem i cytryna (jak radzi tez pewna francuska konfiturowa guru ).
Kolor jest obledny!!!
Dziekuje Agatko za przypomnienie