Malgosimi @ 8 Jun 2005 napisał:index.php?act=findpost&pid=135112Ingredients - Dough
* 5 cups (22 and a half ounces) unbleached all-purpose flour
* 1 3/4 teaspoons table salt or 3 1/4 teaspoons kosher salt
* 1 teaspoon instant yeast
* 1 3/4 cups plus 2 tablespoons cool water (65°F)Ja nie mam w domu dokładnej wagi, natomiast z przyjemnością korzystam z miar amerykańskich: szklanek i łyżeczek.
Myślę, że warto "przekonwertować" sobie objętości z oryginalnego przepisu, biorąc pod uwagę amerykańskie miary. Mam komplet kulinarnych "kubków" i "łyżek" w domu, więc podaję:
1 cup = 235 ml
1 tablespoon=14.79 ml
1 teaspoon=4.93 ml
dziunia @ 11 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=774197IMO podzielić i uformować kule bez zagniatania, wystarczy tylko brzegi podwinąć lekko formując kulę.no właśnie ciekawa jestem, bo wczoraj próbowałam zagnieść i dość dziwnie to wyszło,
jutro chyba spróbuję inaczej
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.