Napoletana Pizza

moni77

Member
Wrz 20, 2004
8,558
0
0
oj mają
ale i tak ide na łatwizne ze wzgledu na łeb, bo ciasto zrobil robot, a teraz robi lodówka, ja sie ograniczę do sosu zabełtania i poszatkowania pieczarek i rzucenia w pizze nimi i szynka, na to ser ,który zetrze robot a resztę zrobi piekarnik
lubie pizze , wiem ze MM nie lubi ,ale ja jestem chora i mi sie nalezy pocieszenie, a Małgosimi i dziewczyny narobiły mi smaka i mimo ,ze przysięgłam nie robić juz pizzy w domu, bo pare razy próbowałam i wychodził gniot, to zebrałam sie na odwagę.

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Jeszcze bede musiala robota nabyc. Bo jak mysle czasem o siekaniu czegos do salatek to mi ochota na jedzenie odchodzi - za duzo czasu - no chyba,ze sie da przy okazji na steperze chodzic to luz (o tym juz kiedys pisalam
icon_wink.gif
)
Najpierw pralka...
icon_wink.gif

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
papier, jelsi masz tylko blaszke

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
napewno sie uda!

sos polecam wlasnie ten czerwony reinharta albo bialy, oba boskie, choc czerwony klasyczny

moni77

Member
Wrz 20, 2004
8,558
0
0
sos boski
pizza cos mi nie teges wyszła, wrąbali ja z hukiem, ale brzegi miałam zbyt chrupkie i twarde. Nie wiem czemu, piekla sie 10min w 250 na termoobiegu i wyciągałam jak brzegi były całkiem blade, a okazaly sie spieczone. Ciasto pod farszem było OK ,aczkolwiek nie wyrosło wcale, a miałam nadzieje na cienkie, ale jednak jak z Waszych zdjęć podrośnięte w dziury. Pewnie dlatego ,ze nadmiernie rozciągnęłam, ale spanikowalam ,bo mi przyszlo wiecej niz sie zpowiedzialo osob.z tym ze i tak nie wiem, jak moglabym zrobic 3 pizze z tej ilosci ciasta. I teraz nie wiem czy za malo wyrosla mi i mialam za malo ciasta, czy cos skopalam w procesie,ale robilam niemalże ze stoperem. Bablowalo jak rozciagałam, a w piecu nie urosło.
Help me

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

dorota_s1

Member
Mar 13, 2007
890
0
16
Małgosia mój mąż za tą pizzę pozdrawia cię serdecznie, moi chłopcy kiedyś woleli nawet ze sklepu pizzę niż moją domową (robiłam grubszą)
zwinker.gif
a teraz nie chcą słyszeć o żadnej innej.
Resztą sosu czerwonego posmarowałam do upieczenia udka kurzęce, też były mniam.

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
ha! kolejni wielbiciele napoletany! dzieki!

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
wg mnie piekarnik wcale nie mial 250 st, nie masz moze termometru do sprawdzania prawdziwej temperatury w piecu? Pizza nie dostala moim zdaniem wystarczajacego szoku termicznego (swoja droga mozna tez prysnac do srodka neico wody, zeby zanim brzegi sie wysusza, urosły) a potem została wysuszona. Ja pieke pizze co najwyzej 5 minut ostatnio

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
tak jak przy pieczeniu chleba, do piekarnika, szczerze mwiac nie patrze gdzie pryskam woda.

termostaty bbaaaaaaaardzo czesto baaaardzo powaznie oszukują

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
aha, no brzegi ciasta tez mozna popryskac, wtedy powinny bardziej urosnac, ale za to moga sie NIE przyrumienic w tak krotkim czasie spedzonym w piecu.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy