Norweski orzechowiec

Vidarka

Member
Kwi 4, 2007
6,637
0
0
Wyslalam ci na pw jak ma wygladac w przekroju
wink.gif
 

mysz

Member
Cze 11, 2006
19,624
0
0
no niestety druga i zarazem ostatnia próba zakończyła się klęską. Mimo usilnych starań krem jest rzadki, mimo pobytu w lodówce nie nadaje się do krojenia, nie gęstnieje ani w garnku ani potem.
Samo ciasto zdecydowanie nie ma nic wspólnego z bezą.
Nie wiem co zrobiłam źle, nie mogę obwiniać polskich składników bo innym jakoś wychodzi i wygląda tak jak powinno.
Piekarnik w porządku.
Po prostu nie nadaję się do kuchni i tyle.
 

Vidarka

Member
Kwi 4, 2007
6,637
0
0
letnia wersja
221.JPG 222.JPG
 

Załączniki

  • 221.JPG
    221.JPG
    140.4 KB · Wyświetleń: 3
  • 222.JPG
    222.JPG
    139.1 KB · Wyświetleń: 3

Wypieki Beaty

Member
Kwi 5, 2010
14
0
0
Ciasto upiec planuję. Dziewczyny kusicie zdjęciami:)

(Vidarko mam też pytanko: tutaj jest twój przepis na brownies,ale nie mogłam się wszystkiego doczytać
icon_smile.gif
mogłabyś mi wysłać przepis na wypiekibeaty@gazeta.pl ??
 

Spes

Member
Kwi 20, 2010
349
0
0
Czy może mnie ktos oświecić co oznacza z przepisu: "1 dl smiet. 30-36% ??

I jeszcze jedno..."Do letniej masy wmieszaj maslo az do polaczenia skladnikow.Nie miksuj."

Nie bardzo wyobrażam sobie to....czy mam łyżka mieszać, czy moge na wolnych obrotach?
Prosze..powiedzcie!
icon_smile.gif

Pojutrze mam gości... a chce cos nowego zrobic:)

Znalazłam wytłumaczenie "dl"..
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

mysz

Member
Cze 11, 2006
19,624
0
0
ja bym tego ciasta nie piekła pierwszy raz kiedy mam gości. Robiłam je dwa razy, ani razu mi się nie udało, nie wiem czy to ja jestem taka kiepska czy polskie składniki są jakieś inne, w każdym razie nie miało nic wspólnego z ciastem vidarki.
Nie twierdzę że Ci się nie uda, życzę żeby się udało, ale ja bym zrobiła coś sprawdzonego chcąc zabłysnąć przed gośćmi, a orzechowca na spokojnie w wolnej chwili.
 

Spes

Member
Kwi 20, 2010
349
0
0
Dzięki Myszo.......Zrobie je jeżeli mi czasu zostanie, dam pierszenstwo sernikowi i szarlotce............
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Vidarka

Member
Kwi 4, 2007
6,637
0
0
Spes @ 17 Sep 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1026217Czy może mnie ktos oświecić co oznacza z przepisu: "1 dl smiet. 30-36% ??

I jeszcze jedno..."Do letniej masy wmieszaj maslo az do polaczenia skladnikow.Nie miksuj."

Nie bardzo wyobrażam sobie to....czy mam łyżka mieszać, czy moge na wolnych obrotach?
Prosze..powiedzcie!
icon_smile.gif

Pojutrze mam gości... a chce cos nowego zrobic:)

Znalazłam wytłumaczenie "dl"..
icon_smile.gif
1 dl czyli 1/10 litra
Mysza dobrze radzi-sprobuj na spokojnie pierwszy raz kiedy indziej.
Najlepiej maslo wmieszac lyzka albo rozga metalowa.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy