Norweski orzechowiec

Arabeska

Member
Lut 27, 2006
1,859
0
0
No gdzie ja bylam, ze wczesniej nie zauwazylam tego ciasta? Koniecznie musze przepis wyprobowac
icon_mrgreen.gif
 

Vidarka

Member
Kwi 4, 2007
6,637
0
0
gora z sokiem i starta skorka z pomaranczy
010.JPG
 

Załączniki

  • 010.JPG
    010.JPG
    127.4 KB · Wyświetleń: 2

Vidarka

Member
Kwi 4, 2007
6,637
0
0
Pusia_ @ 8 Mar 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1102042Hej Vidarko!

Jakiego masla uzywasz do tego ciasta?

Pozdrowionka z Bergen!
icon_smile.gif
)
O rany-nie zauwazylam wpisu-uzywam ekte smor,ten http://www.google.no/imgres?imgurl=http://...ved=0CEAQ9QEwBw
lambethka @ 8 Mar 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1102054pysznie to ciacho wyglada i na pewno je wyprobuje. Masa na wierzchu wyglada na budyniowa z konsystencji. Zgadza sie?
icon_smile.gif
 

Moniak

Well-known member
Wrz 19, 2004
16,068
392
83
Vidarko, czyli z włoskimi nie robić? Bo mam sporo i na święta byłoby w sam raz! A lurpak może być?
 

Vidarka

Member
Kwi 4, 2007
6,637
0
0
Ja nie wiem co to lurpak jest
icon_redface.gif

A z wloskimi tez b.dobry bedzie.
W/g mnie migdaly bardzo pasuja do tego kremu(ale rowniez orzechy wloskie czy laskowe)
Z wloskimi znam natomiast wersje z mandarynkami(puszkowymi) i bita smietana
lecker.gif
oraz cudna wersje z warstwa ze smazonych suszonych sliwek kalifornijskich i bitej smietany
lecker.gif


 

terjon

Member
Lip 22, 2007
767
0
0
Przepis wydaje się ciekawy i dosyć szybki do zrobienia.I ta beza migdałowa to jest to co lubię.Jeśli chodzi o miksowania masy żółtkowej czy innej budyniowej to radzę nie używać końcówki z nożami aby na przykład pozbyć się grudek.Masa zrzednie na bank i już nie zgęstnieje nawet w lodówce.natomiast mieszanie na wolnych obrotach końcówkami od piany nie rozrzedzi masy.Mam zamiar zrobić to ciasto po świętach i mam nadzieję ,że bedę zadowolona.
 

Vidarka

Member
Kwi 4, 2007
6,637
0
0
knuddelz.gif

jak bede robic na swieta,to zrobie zdjecia czynnosci po kolei-moze to ci pomoze?
 

Moniak

Well-known member
Wrz 19, 2004
16,068
392
83
Vidarka @ 3 Apr 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1114883Ja nie wiem co to lurpak jest
icon_redface.gif

A z wloskimi tez b.dobry bedzie.
W/g mnie migdaly bardzo pasuja do tego kremu(ale rowniez orzechy wloskie czy laskowe)
Z wloskimi znam natomiast wersje z mandarynkami(puszkowymi) i bita smietana
lecker.gif
oraz cudna wersje z warstwa ze smazonych suszonych sliwek kalifornijskich i bitej smietany
lecker.gif
Łoj, no to dawaj te inne wersje!!!
A lurpak to jest duńskie masło. Myślałam, że u Was też jest.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy