Boshka @ 5 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1439511Evalil, jesli bym robila na blasze nad ogniskiem rozgralabym ja mocno a pozniej wrzucila malenka kostke masla klarowanego albo oleju kokosowego i od razu bym kladla niewielkie placki.
Edit: jesli ma byc autentycznie na jakis pokaz kultury Slowian, to kokos odpadaA no, odpada.Zwykły olej dam najwyżej. Zobaczymy, czy reszta będzie miała ochotę na takie wynalazki. I czy na słodko, czy na słono.
Stanowczo nie ten dzial!
QUOTE (imp_act @ 5 Jun 2013, 14:51 ) index.php?act=findpost&pid=1439426Ktoś ma w domu jeszcze taki sprzęt?Musiałby mieć ponad 20 lat.Ale ktos, czy sprzet?
Moj peka i sie rwie.
Robilam wczoraj na kolacje, bo Buba slabo zjadl obiad, z cieniasowzmielonych platkow znaczy sie. Potrzebuje do niego... cierpliwosci.
Pierwszy przewrocilam ladnie, drugi porwalam. Musi sie dobrze, a pomalu podpiec od spodu i wtedy duza lopatka przewracam bez problemu.
Za malo jajek mowicie? Dalam 200ml platkow, 4 lyzki wody (nie da sie mniej) i 2 ogromne jajka.
Dzieki Lis za rade. Z migdalami nie bede kombinowac zamiast sera, bo jakby mieli zabierac resztki do szkoly to nie moga, ale podrobke parmezanu udalo mi sie kupicI Buba go nawet nie lubi
Osobiscie juz je w zeszlym tygodniu ochrzcilam na domowy uzytek.
Nazywam je: oatmelette.
kermidt @ 5 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1439600Osobiscie juz je w zeszlym tygodniu ochrzcilam na domowy uzytek.
Nazywam je: oatmelette.Fajnie.
Ja też pokochałam ten omlet i robię bardzo często. Wczoraj powtykałam w niego ołówki czereśni, dziś posypałam pokrojonym pomidorem i ogórkiem małosolnym. Obie wersje mi bardzo smakowały.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia