izydorka @ 27 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=812738Na pewno nie uwierzycie-ale ja nigdy takiego grzybka nie jadłam.W moim domu nikt nigdy owego nie robił-U mnie tez nie, ale jakos mnie nie ciagnie, bo mi sie to wydaje takie biszkoptowe, a do biszkoptow to mam dlugie zeby. Ale dla dzieci kiedys zrobie, Kochaja dzem,
seniorka @ 27 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=812706Dołączę i ja do tej dyskusji. Dobrze że przypomniałyście mi ten przepis na danie, które od dzieciństwa znam jako grzybek, bo w prawdziwym omlecie nie ma prawa być ani odrobiny mąki. Jak go zwał, nie o to chodzi. Po prostu zrobię, bo bardzo lubię grzybek, ale tylko na maśle, ewentualnie masło i odrobina oleju. To chyba nie tylko kwestia smaku, ale i przyzwyczajenia. U mnie w domu dzieciom dawało się masło i tak mi już zostało. Na czymkolwiek byśmy to zrobiły, życzę smacznego.U mnie też jedyna używana nazwa to grzybekSmak dzieciństwa![]()
![]()
Azazelle @ 28 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=813018Ines, spróbuj, ale bądź gotowa, że wyżresz dzieciom i będzie płacz, krzyk i zgrzytanie zębówJa też biszkoptów nie lubię i nie jadam, ale ten omlet to jednak co innego. Zwłaszcza jak się jednak wsypie do ciasta kilka kawałeczków czekolady, czy posiekanych orzeszków![]()
Neee...sprobowalam i z calym szacunkiem dla rzeczonego grzybka, nie moj smak. Obylo sie bez walki wrecz o talerzPuchate to bylo i to sie bardzo podobalo synowi.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.