Pączki są absolutnie rewelacyjne!!!!!!!!!!!!! Przepyszne, doskonały receptura!!! Skusiłam się na ten przepis bo jest dość prosty, szybki do zrobienia, nie trzeba czekac na wyrastanie ciasta. Generalnie poruszam się w kuchni dość szybko więc całość z wyrastaniem drożdży i smażeniem tych boskich pączków zajęła mi 2 godziny. Wyszło mi około 60 sztuk, z tym, ze ja nie lubię robić duzych pączków, takie małe są zgrabniejsze, wygodniej się je wcina. Zawsze formuję pączki odrywając na oko malutki kawałek ciasta, nakładam marmoladkę, zlepiam (a trzeba przyznac, ze to ciasto wspaniale sie lepi), toczę w dłoni kuleczkę i układam na stolnicy. Zanim wyrobię całosć pierwsze utoczone kulki są zwykle wyrośnięte, tak też było w tym przypadku. Mam też zdjęcią
Przyznaję, że sama zjadłam dzisiaj 12 tych cudownych pączków. Robiłam z marmoladą rózaną, niebo w buźce. Reszte zjadła rodzina. Jutro piekę z połowy porcji bo bede tylko ja i kuzynka. Chyba starczy30 sztuk na nas dwie?