amy111 @ 25 Sep 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1347155Kurczę, znowu mam problem z pasteryzacją.
Ma ktoś pomysł co robię nie tak?Bardzo ważna jest absolutna czystość krawędzi słoików. Zawsze po napełnieniu przecieram najpierw wilgotną, potem suchą ściereczką. Dokręcam od razu mocno i po pasteryzacji zostawiam w wodzie. Nie odwracam. Staram się jak najmniej je ruszać do ostygnięcia. Dopiero wtedy są mocno zassane
Shiral @ 22 Aug 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1462912Wyszło mi ok 400 ml z 4 papryk i 12 pomidorów.
Buka @ 23 Aug 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1463000Startuję po niedzieli. Tylko ja nie robię z kilku papryk, u mnie od razu muszą być Pudliszki.W zeszłym roku składników miałam 2 x 3 kg, a potem był drugi rzut produkcji z takiej samej ilości, i nie było za dużo. Paprykę opiekam, bo smak zyskuje nieporównanie lepszy, po obraniu kroję z paski, w takiej formie jest ciekawsza jako dodatek.
Buko, i bez problemu się przechowują? Na razie zrobilam na próbę z 3 papryk i kilograma pomidorów (chyba faktycznie przesadzilam ze smazeniem, bo wyszło mi tylko 500ml) i niby 3. tydz wszystko ok ale trochę się obawiał zrobić większą ilość bo szkoda jakby się popsuło ...
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.