- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0

Ulubiona mojego meza.
3 lyzki margaryny
300g wieprzowiny (3 kotlety schabowe, ale schab musi byc normalny ze swinki nie biedota jak z kota) pokroic w kostke
1 cebula spora (pokroic w cwierctalarki)
1 kg ziemniakow (pokroic w kostke)
3-4 papryki (tez nie male) zielone i czerwone (pokroic w grube, krotkie paski)]
3 szkl. wywaru wolowego (moze byc inny i z kostki)
1 lyzeczka papryki w proszku
2 lyzeczki tymianku
szczypta cayenne
sol
W duzym garnku silnie zrumienic mieso na margarynie. Dorzucic papryke w proszku i cebule, smazyc chwile az sie zeszkli. Dodac ziemniaki, az po minucie papryke. Podsmazyc kolo 3 min mieszajac. Wlac goracy rosol (jesli z kostki - zalac goraca woda w kubku, wymieszac i dodac do gara), dodac ziola, sol, i pieprz cayenne.
Gotowac 45 min.
Mozna dodac kleks smietany lub jogurtu juz na talerz.
przepis nie pamietam skad, bo mocno wiekowy.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: