Paszteciki krucho - drożdżowe*

Mehlnerin

Well-known member
Cze 17, 2024
1,239
1,910
113
Ja robiłam jak byłam w Polsce, mama miała zamrożony farsz do pierogów z kapustą i grzybami. Trochę niefortunnie zamroziła z kilo tego farszu, tak że musiałem go zużyć po odmrożeniu. Tacie tak smakowało, że zapisał sobie przepis i jadl te paszteciki na śniadanie, obiad i kolację.
Ja mam w piątek gości i będę właśnie paszteciki serwować i czysty barszcz czerwony. Zastanawiam się nad nadzieniem, chyba zrobię z trzy wersję.
 

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
28,021
2,370
113
Ostatnio robiłam farsz z cukinii (starta na grubych oczkach, podsmażona), porów duszonych na maśle i suszonych pomidorów. Też bardzo dobre.
 
  • Like
Reakcje: Joanna
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy