Pieczony boczek Doroty*

Maria z Łeby

Well-known member
Gru 26, 2006
35,948
2,880
113
Pierwszy raz dawałam marchew startą na dużych oczkach - tych wiórkowych, tak jak trze się marchew do kapusty, a jak robiłam póżniej, marchew wrzuciłam do maszynki i wyszła zmielona.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

duende

Member
Cze 25, 2008
3,857
0
0
asika, zbyt sie spieszysz
icon_smile.gif

ale luuuuzik, i tak wyjdzie pycha!
lecker.gif
 

mariaanna

Member
Mar 6, 2008
1,831
1
0
Tym razem skusiłam się i oprócz marchewki, dodałam małą czerwoną paprykę- wrzuciłam pod koniec mielenia-a z przypraw dodałam jeszcze 2 szczypty rozmarynu. Obeszło się bez pietruszki ale i tak wyszedł super.
lecker.gif
 

Maria z Łeby

Well-known member
Gru 26, 2006
35,948
2,880
113
Boczek się piecze, już nam się go zachciało, o kurczę paprykę mogłam dodać
gruebel_2.gif
.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Zrobiłam, bardzo smaczny. Wieczorem wstawię zdjęcie.
icon_smile.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Wstawiam obiecane zdjęcie. Do boczku dodałam pieprz ziołowy, sól do smaku i oprócz czosnku - duuuużo majeranku.

boczk.JPG
 

Załączniki

  • boczk.JPG
    boczk.JPG
    109.4 KB · Wyświetleń: 7
Ostatnią edycję dokonał moderator:

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Przepis zmodyfikowany przez Mi poszedł w świat. Dopiero w święta będę wiedziała jak smakuje. Podzielę się wrażeniami.
lecker.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,924
6,343
113
Mój siedzi w piecu, choć wcale nie miałam go w planach, ale mąż kupił za dużo boczku (bo był ładny...
icon_mrgreen.gif
).
Dodałam przyprawy podobne do Mi i też piekę w keksówce.


Co zerknę na tytuł, to mi się pieczone boczki Kuklinowskiego przypominają...
icon_mrgreen.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Tata przekręcił boczek ze skórą. Starczyło na foremkę jednorazową alu. i trochę zostało, więc owinęłam w folię. Jutro będę piekła razem z pieczenią rzymską
icon_biggrin.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Za skórą
gruebel_2.gif


uj... ja skórę to odcinam...
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

jaxja

Moderator
Maj 26, 2006
3,521
0
0
Upiekłam - jest pyszny
icon_smile.gif

Zmieliłam na gryubych oczkach razem ze skórą. Boczek miałam raczej tłusty, dlatego dodałam trochę łopatki. Dałam też więcej czosnku.
Przepis wchodzi na stałe do mojego kuchennego menu - dziękuję
icon_smile.gif

 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
BOCZUS.jpg

icon_wink.gif
 

Załączniki

  • BOCZUS.jpg
    BOCZUS.jpg
    57.5 KB · Wyświetleń: 7

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Piękny i ładnie zrumieniony. Cieszę się, że Tacie smakował i nie było czuć skóry
icon_biggrin.gif

Moja Teściowa, dla której taki upiekłam, też pochwaliła, że bardzo dobry
icon_biggrin.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy