Upiekłam dzisiaj! Pierniki są super, pyszne, naprawdę wspaniałe. Upiekłam najpierw z podwójnej porcji, za godzinę piekłam jeszcze raz z podwójnej

Już po upieczeniu mają typowy smak pierniczków. Wprowadziłam sobie lekkie modyfikacje, dałam 2 łyżki kakao na podwójną porcje, oprócz podwójnej porcji masła łyzkę smalcu i całą przyprawę piernikową Gellwe. Pięknie pachną przyprawami, są ciemne od kakao, naprawdę rewelacyjne. Drugą porcję piekłam z przyprawą Kotany ale wole jednak Gellwe, w tej pierwszej mocno czuć pieprz i anyż. Mam nadzieję, ze sie będą dobrze przechowywały w pudełku. Te grubsze po upieczeniu są mięciutkie. ja piekłam w temperaturze 175 st C, niecałe 15 minut i starczyło. Przepis jest naprawde super i godny polecenia!!! Wychodzą najprawdziwsze pierniki!!!
