orelia @ 11 Dec 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1378204A czy któraś z Was mogłaby mi powiedzieć jak robicie pierniczki nadziewane powidłami?Wałkuję placek, na jego połowie lekko zaznaczam foremką kółka, nakładam na ich środek marmoladę i marcepan, a następnie przykrywam je drugą połową ciasta. Palcami lekko przyciskam ciasto dookoła nadzienia i wycinam ciastka foremką. Szybko i prosto.
orelia @ 11 Dec 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1378204A czy któraś z Was mogłaby mi powiedzieć jak robicie pierniczki nadziewane powidłami?
Chyba się skusze choć na połowę porcjiInstrukcja dla wzrokowców takich jak ja
.agatka. @ 27 Dec 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1383423W tym roku zrobiłam z połowy porcji, 3 blachy mi wyszły
Pyszne są. Musiałam nieco podsypać ciasto mąką przy wałkowaniu, bo trochę się kleiło, ale za to pierniczki są mięciutkie i rozpływają się w ustach
Wałkowałam na 6-7 mm, piekłam 7-8 minut.
Ciasto zagniotłam jednego dnia, a następnego juz piekłamMogłabym się podpisać z tą tylko różnicą, że moje ciasto siedziało w lodówce tydzień przed pieczeniem.
Bardzo bardzo dobre, mięciutkie i pulchne.
Kilka zrobiłam z marmoladą różana i były najlepszeeeeeeeeeee
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia