Joanna @ 13 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1553187Orzechowa czyli jaka?
Mam nadzieję, że Ci posmakuje jak mnie.
EDIT:
To będziesz miała dużo krajanki, bo z jednej porcji ciasta robię dwie (każda na całą blachę piekarnikową).
Chyba, że połowę przeznaczysz zgodnie z przeznaczeniem na drobne pierniczki.O, dzięki za cenną podpowiedź bo jakoś do mnie nie trafiło a czytałam o pierniczkach
Skoro to takie pyszne to co mi tam, zrobię ile wyjdzieBędzie na wynos.
Co do masy orzechowej to zamierzam zamiast pasty migdałowej dać mielone orzechy. BeataSz (post #52) o tym pisała https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1041&st=40
Joanna @ 23 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1554786Mnie wałkuje się cudownie. Może za zimne było?Nie było za zimne, całą noc stało w kuchni na blacie, zamknięte w pudełku, żeby nie wyschło, ale ciepło było bardzo. Zdziwiłam się, bo po zagnieceniu było super, jak plastelina i zapowiadało się właśnie na świetne przy wałkowaniu, a po odczekaniu takie właśnie kruszące się zrobiło :/.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia