Pierniczki Silije :-)

Graz

Member
Gru 2, 2004
13,816
1
38
Kolejny rok - kolejne pieczenie za nami
icon_smile.gif
Padam ...

Xavierka

Member
Lip 13, 2009
137
0
0
No cóż, moje piernikowe gwiazdki, dzwoneczki i gwiazki zamieniły się w piernikowe kapcie...
icon_sad.gif

Xavierka

Member
Lip 13, 2009
137
0
0
Pierniczki rzeczywiście smaczne, w żadnym sklepie się takich aromatycznych pierniczków nie kupi, ale moje gwiazdki i dzwoneczki piernikowe rozlały mi się tworząc coś o wyglądzie płaskich kapci i pomimo,że piekanik był dobrze nagrzany.
icon_sad.gif

Może przyczną tego było za mało mąki lub zła jej jakość? Już sama nie wiem.
gruebel_2.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
36
mi tez takie wychodziły , to sie na nei obraziłam i w tym roku upiekłąm inne- cudne
icon_smile.gif

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
36
jak wczoraj zobaczyłam w lidlu świateczne slodycze, a na tortowni reklamę pierniczków to też uznałam ,ze juz czas:))

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
2
0
Właśnie zagniatam (po raz pierwszy!) ciasto... Ktoś się przyłączy?
icon_biggrin.gif

Przebrnęłam przez 14 stron Waszych dyskusji... uff... Mam nadzieję, że się nei rozczaruję ich smakiem, bo zdradzam w tym roku Aganiokowe...
icon_smile.gif

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
2
0

kati81

Member
Cze 10, 2006
125
0
0
Dzisiaj w końcu zrobiłam ciasto. Trochę późno, ale najpierw o nich zapomniałam, a potem pojechałam na urlop. Wyrzuciłam tylko z przepisu cukier, jak dla mnie na samym miodzie są wystarczająco słodkie
icon_biggrin.gif

Zrobię chyba jeszcze ze 2 porcje pierników z jakiś innych przepisów dla porównania, bo mam jeszcze prawie cały litrowy słój przyprawy, którą wyprodukowałam
icon_confused.gif

Ryjek

Member
Gru 26, 2010
44
0
0
wiedziałam
icon_smile.gif
I nawet je dzisiaj zrobilam dopoludnia z mala wpadka
icon_smile.gif
Dumna z siebie wpakowalam ciasto do pudelka i wstawilam do lodowki, odwracam sie i w oczy rzucily mi sie jajca. Tak sie na nie patrze i wtedy mnie olsnilo
icon_smile.gif
A jajca? I wypakowalam znowu ciasto do miski, wymerdalam z jajkami i znowu do lodowki
icon_smile.gif

docia

Member
Lis 11, 2007
142
0
0
Moje pierniki juz upieczone i czekaja w puszkach na polukrowanie.Ciasto mialam gotowe bo z zeszlego roku.Dlugie lezakowanie wcale nie zaszkodzilo,a wrecz przeciwnie sa jeszcze smaczniejsze
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy