JotHa
Member
- Wrz 20, 2004
- 22,942
- 0
- 36
Cinka @ 14 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=637908JotHa - zegarków napewno nie mają ale instynkt to już chyba tak... a z tym bym nie kombinowała
Bo ja wiem....![]()
![]()
Cinka @ 14 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=637908JotHa - zegarków napewno nie mają ale instynkt to już chyba tak... a z tym bym nie kombinowała
Bo ja wiem....![]()
![]()
basiau @ 15 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=638135Czy ciasto ma leżakować w lodówce czy wystarczy odstawić michę na kuchenną szafkę?Moje laeakowalo na szafce w kuchni. I to, faktycznie krocej, bo naporawde nie mialam sily na przestoje w pieczeniu. Nie mam pojecia, czy 5 h mniej lezakowania pomniejsza ich smak, bo i tak sa boskie !
Wlasciwie to wszystko maja boskiei smak, i zapch, i miekkosc od poczatku samego, i kolor z polyskiem od mleka, ono.... i te rozkosznie 'okraglutkie' ksztalty. Mlask...![]()
Sa niesamowite ! Takie wygladem rozne od typowych plaskawych do lukrowania, ze![]()
Takich szukalam rok temu, kirdy znudzily mi sie suche, plaskie, chrupkie. Dzieki za przepis
A... wazne, aby wykrawac je foramkami o jakis 'zaokraglonych' ksztaltami, co wyrastaja i nie zachowaja szczegolow, np. ramiona gwiazdek, itp...
tatter @ 8 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1552467neteczko, widze, ze nawycinalas sporociesze sie, ze ci smakuja.![]()
Moje ciasto nadal lezakuje.A ja dzis je zamiesilam, strasznie sucha maka chyba byla, bo musialam rozrzedzac żeby skleić. Poszlo 100 g boroviczkido ciasta ( lubie dodawac wódkę do rozrzedzania piernikowego ciasta).![]()
tatter @ 8 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1552467neteczko, widze, ze nawycinalas sporociesze sie, ze ci smakuja.![]()
Moje ciasto nadal lezakuje.Oj smakują,smakują.Dziś nastawiam następną porcję
qd @ 8 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1552482A ja dzis je zamiesilam, strasznie sucha maka chyba byla, bo musialam rozrzedzac żeby skleić. Poszlo 100 g boroviczkido ciasta ( lubie dodawac wódkę do rozrzedzania piernikowego ciasta).
Chyba zgapię od Ciebie pomysł z wódeczką![]()
Podwojnie sie ciesze![]()
A pomysl z wodeczka, hm, bardzo mi sie podoba![]()
QUOTE (jaka @ 9 Dec 2014, 09:24 ) index.php?act=findpost&pid=1552489Zrobiłam jedną porcję - znikają... za szybko znikają... w planach kolejna porcja)
Czemu ja tyle lat zwlekałam...
U mnie tez sie zwykle konczy sie kolejna porcja w polowie grudnia. W tym roku jednak moj syn (ktory jest odpowiedzialny za szybko znikajace pierniki glownie) pojawi sie w domu dopiero tuz przed wigilia wiec zagniotlam z jednej porcji z nadzieja, ze wystarczy.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.