kusa37 @ 2 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=917331Spróbuj inula podgrzać w mikrofali
ja też się rozpędziłam i mi zgęstniało więc wyrzuciłam i zrobiłam od nowa.mikrofali nie posiadam (jeszcze)![]()
tez wyrzuciłam i za chwilę będę robić od nowa
weerka @ 2 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=917333moze podgrzałaś zbyt mocno i sie skarmelizowało?
tak właśnie podejrzewałam![]()
dziękuję za podpowiedzi![]()
do 2 razy sztuka, w końcu musi się udać![]()
inula @ 2 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=917388a czy to ciasto ma być takie gęste? (przepraszam za upierdliwość)
Tak, ciasto jest gęste, mocno gęste. Musiałam łychą pacać do formy.
A po upieczeniu i wystudzeniu twarde jak kamień.
.agatka. @ 2 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=917393Tak, ciasto jest gęste, mocno gęste. Musiałam łychą pacać do formy.
A po upieczeniu i wystudzeniu twarde jak kamień.no to mnie uspokoiłaś - dziękuję![]()
zamiast samych rodzynek dałam pół na pół rodzynki i żurawinę, a śliwki zamieniłam na orzechy włoskie, laskowe i skórkę cytrynową. Zobaczymy co z tego wylezie.
On nie rośnie wysoko?
Bo chyba za szeroką formę wziełam, bo jakiś niskawy![]()
kusa37 @ 3 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=917639jaka ja piekę w papierze i robię z niego taki daszek, dzięki czemu nie przypala sięJa po jakimś kwdransie też robię daszek i tak się przypala (a piekę w 180 stopniach). Jednak zupełnie się tym nie przejmuję, tyle tylko, że mam więcej pracy (skrobanie - raz, sprzątanie po - dwa)
owieczka @ 4 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=917862upieklam, w prostokątnej blaszce, da siewyrosl wystarczajaco do przecięcia
a jak długo piekłaś ? I w jakiej temperaturze?
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.