Buka @ 6 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=634327Moze stąd, że jak ciasto pękło to surowa masa z wnętrza wydostała sie na zewnątrz?Nie pomyślałam... ja ostatnio jakoś wolniej myślę...![]()
Buka @ 6 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=634327Moze stąd, że jak ciasto pękło to surowa masa z wnętrza wydostała sie na zewnątrz?Nie pomyślałam... ja ostatnio jakoś wolniej myślę...![]()
Margot @ 7 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=634716spieczony(no dobrze troszeczkę przypalony-zetrę tarką)![]()
![]()
![]()
![]()
Tak to jest jak sie siedzi na cinie - zapominamy o świecie![]()
Siostra_Ducket @ 7 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=634929tylko pękł mi
Gdzieeeeeeeeeeee![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Może polewą czekoladową go oblejesz przed świętami to nie bedzie niczego widać![]()
Ilona @ 7 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=634936Może polewą czekoladową go oblejesz przed świętami to nie bedzie niczego widać
na pewno tak zrobie
choć własnie sie uspokoiłam, bo podobno to dobrze, jak piernik pęka![]()
jaka @ 13 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=637037Ja przekładam dwa razy - powidłami śliwkowymi. W tamtym roku jedną warstwą były (chyba...) "Śliwki w czekoladzie" z moich przetworów. Wiesz Buko, w tamtym roku chciałam by jedną z warstw był jakiś krem, ale ktoś wybił mi to z głowy - niestety nie mam w tej chwili czasu by Ci to odnaleźć, ale dyskutowałyśmy chyba o tym w tym wątku...Chodzi pewnie o to, ze krem niekoniecznie by przetrzymal ten tydzien do swiat, no i pozniej. Mysle, ze marcepan moglby byc ewentualnie jedna z warstw. Kupny, albo domowy, ale bez bialka raczej. Chociaz z taka iloscia cukru jaka w nim jest powinno byc ok.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.