Uma @ 29 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=782112BabyJane - wódki nie wyczuwa się w tym pierniku - przez tyle czasu to się chyba procenty ulatniają![]()
a tak na serio - wódki jak na tak duży piernik jest bardzo mało, ale ma podstawową zaletę - wydobywa aromaty z przypraw korzennych.
My ogólnie również nie przepadamy za alkoholem, ale w zeszłym roku się skusiłam i nawet moja roczna córeczka ciutkę próbowała![]()
A w tym roku dosłownie posypały się zamówienia))
no to będzie z wódkątate namówiłam, żeby kupił![]()
![]()
Maraa @ 1 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=782846Robię dzisiaj ten piernik!
W Twoim wykonaniu to pewnie będzie mistrzostwo !
Ja się dziś do krajanki piernikowej nastrajam,dlaczego ja lubię tak te pierniki?
Może dlatego,że ja z Torunia i zamiast mlekiem mama mnie piernikami karmiła.![]()
jaka @ 1 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=783150Co do tego, że jest suchy, kochane w tym właśnie cały jego urok - po upieczeniu jest suchy, a z upływem czasu łapie wilgoć i w końcowym efekcie rozpływa się w ustach.
Po raz kolejny polecam przeczytanie dyskusji - zwłaszcza z pierwszego roku, w którym go piekłyśmy.Ja tylko myślałam,że mój taki suchy bo się z lekka przypalił ,ale właśnie po przeczytaniu dyskusji stwierdziłam,ze jest ok.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.