pina1989:) @ 4 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=784413najlepsze pierniki jakie kiedykolwiek jadłam zuzylam na nie juz 12 kg maki bo pieke na sprzedaz do szkoly specjalnejNie śnią Ci się po nocach?...![]()
pina1989:) @ 4 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=784413najlepsze pierniki jakie kiedykolwiek jadłam zuzylam na nie juz 12 kg maki bo pieke na sprzedaz do szkoly specjalnejBardzo się cieszę że smakują.
mexikana @ 4 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=784768wlsanie zakonczylam przegladanie tematu i jutro ...gniote!
Życze powodzenia.![]()
pina1989:) @ 4 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=784413najlepsze pierniki jakie kiedykolwiek jadłam zuzylam na nie juz 12 kg maki bo pieke na sprzedaz do szkoly specjalnejjaka @ 4 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=784453Nie śnią Ci się po nocach?...
Co Ty, w nocy praca wre pełną parą![]()
Pino, szczerze Cię podziwiam.![]()
Sinistra @ 5 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=784842Co Ty, w nocy praca wre pełną parą
No tak, przy takich ilościach nie ma co marzyć o śnie...![]()
Lud_ @ 10 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=787482U mnie w domu piecze się pierniki z tego przepisu od jakiś 20 lat, więc nie mogę powiedzieć, że mam przepis od Janki z Cinaale są naprawdę pyszne. Miękkie, korzenne, IDEALNE! (Dajemy tylko więcej przypraw). Serdecznie polecam.![]()
U nas zawsze z 3 kg mąki
Ależ ja tego nie wymagam![]()
U mnie piecze się z tego przepisu od niepamiętnych czasów.Pamiętam nawet jak w latach powojennych nie było miodu i dziadek robił do nich miód z maślanki.
Janka @ 16 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=791547Twarde wychodzą wtedy,gdy się je długo pieczeTo musiał być powód twardości moich. W tym roku będę piekła krócej. Tylko czy uda mi się wychwycić moment, gdy już będa upieczone... Wiem, że zalezy to od piekarnika, więc nawet nie pytam ileminut pieczesz.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.