Nie, równo 100, z czego z naszej strony garstka. Upiekłam dwadzieścia pierników górki na tak zwany wszelki wypadek. Zrobiłam też tuzin bezowych lizaków dla dzieci. Cholery z nimi dostawałam, bo beza szwajcarska nie chciała się ubić. Nie mam fotki, bo tyle mnie zdrowia kosztowały, że zapakowałam i wydałam z ulgą.A weselisko nieliche - 120 osób!
Tak, dokładnie jest to ten stan - rozpierająca, wszechogarniająca radość i duma, że dzieci włożyły tyle trudu w przygotowanie uroczystości i wszystko sprawnie przeprowadziły. Właścicielka obiektu, w którym było wesele powiedziała, że jak prowadzi ten interes od lat , nie miała takich ogarniętych młodych. Moja synowa przygotowała szczegółowe plany i tabelki WSZYSTKIEGO, łącznie z planem sali i znajdujących się na niej atrakcji, etykietkami na napoje, wizytówkami i dokładnym przyporządkowaniem pokoi hotelowych, rozsadzeniem gości przy stolikach oraz dowcipną i wzruszającą gazetą weselną, w której znalazłam między innymi zdjęcie z własnego ślubu. Miałam ostatnio bardzo trudny czas i ten dzień był dla mnie szczególnie ważny z wielu powodów, stąd i duma jeszcze większa. Wszystko udało się doskonale, młodzi wyglądali zjawiskowo i było przywilejem patrzeć na ich szczęście i przepiękny, starannie przećwiczony pierwszy taniec. Wszystkie Wasze życzenia dokładnie przekazałam i jeszcze raz za nie serdecznie dziękuję. No i w końcu wracając do meritum, okazało się, że pomysł z piernikami był strzałem w dziesiątkę, bo dowiedziałam się, że mam wśród gości wielbicieli tych wypieków i na wieść, że tym razem też będą, zobaczyłam prawdziwą, nie udawaną radość. Tak więc podsumowując, mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że Jankowe pierniki są dobre na każdą okazję o każdej porze roku. Dziękuję Ci Janeczko, że dzięki Tobie mogłam kolejny raz udawać piernikowego mistrza.Mnie, równo rok temu, rozpierała taka sama duma i radość, że wszystko się udało i do tej pory wspominam z sentymentem, jak to u nas było fajnie.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.