Uma @ 20 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=793609ale talentu do dekorowania to nie mammoże jeszcze kilka lat praktyki i będzie mi lepiej szłoWiesz co, kobieto? Czepiasz się. Pierniki pierwszoklaśne, a Ty jeszcze wydziwiasz.
ewalukas @ 18 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=792944Caritko
mój lukier za Chiny nie chciał się zrobić biały. Soku także więcej dałam niż wody. Całość ucierałam pewnie dobre 20 min i guzik. Wyszedł jaki wyszedł. Dziś robiłam z sokiem pomarańczowym i jeszcze lepszy smak jak dla mnie. ale że ja raczej nie lukrowa, a czekoladowato dla mnie polane polewą to cud miód i malinai tak jak pisałam, pod polewą tak zmiękły, że aż strach brać do rękiEwa, troche "Cie" skrocilam, ale musze zapytac o lukier, bo jestem w szoku!
Na prawde az tyle czasu ucierasz lukier?Zawsze tak robisz?
-Dziwie sie, na prawde sie dziwie, bo ja lukier mieszam na prawde tylko chwilke, do czasu, az rozpuszcza sie grudki z cukru.
To trwa moze ze 2-3 minuty. Nie mialabym chyba cierpliwosci tak dlugo mieszac
Uma! Co Ty pleciesz!?!Twoje pierniki wygladaja slicznie!
Ciesze sie, ze smakuja
Mysz- Jotha ma racje! I tak musisz miod podgrzac, wiec sie rozpusci.
Mala_Mi ? - Dobrze rozumiem, ze teraz zrobilas go w formie ciasta, a nie ciastek?
Mała_Mi @ 20 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=793835Nie, nie Caritko, może niejasno napisałam.
Zrobiłam je raz, w formie ciasteczek. Byłam z ich miękkości od razu zadowolona. zostawiłam jednak jedno ciastko testowo, żeby sobie poleżało. Zatem leżało, aż do dziś. W miedzy czasie jeszcze bardziej zmiękło, bez utraty smaku ani świeżości. Było mega-mięciutkie.AaahaTeraz zrozumialam
Nawet nie wiesz, jak sie ciesze z tak pozytywnej opini
CYTATEDIT:
Właśnie zerknęłam na początek wątku. Moje pierniczki robiłam 10 grudnia. Czyli przechowują się idealnie, nic nie tracąc na walorach smakowych, a zyskując na miękkości.Ja 8-go listopada wpisalam przepis, a jakos pare dni (tydzien? ) wczesniej je robilam.
Do dzisiaj jeszcze troche ich mam i rzeczywiscie- przechowuja sie idealniei na smaku nic nie traca
Mysz! Trzymam kciuki!!!
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia