Pierś z indyka*

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
36
szynka świetna wyszła! będę powtarzać , bo wszystkim smakowała
icon_smile.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Doruśka, bardzo się cieszę
icon_biggrin.gif
 

Tuncia

Member
Kwi 24, 2008
25
0
0
Ja zrobiłam wczoraj i muszę przyznać, że wyszła bardzo dobra. Dodałam zamiast czosnku granulowanego 2 ząbki świeżego i dodałam pietruszkę zieloną i majeranek.
Teraz wiem co jem. STOP wędlinom ze sklepów.
Dziękuję za przepis Mała_Mi
icon_smile.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Tuncia, strasznie się ciesze, że jesteś zadowolona
icon_smile.gif


Kręciołku,
icon_biggrin.gif
 

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
36
Wydaje mi sie ,że ew zamrozenie to juz po zrobieniu - albo tylko po peklowaniu, bo z zelatyną bym raczej nie zamrażała.

ja znowu mam w lodówce zrobioną
icon_smile.gif
ja daję mniej soli.
 

ajaj

Active member
Wrz 17, 2008
1,675
26
48
Robilam juz nie jeden raz. Za pierwszym razem byla ciut za slona ale teraz dopracowalam ilosc soli i jest ok. Nawet robi furore wsrod rodziny i znajomych
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Bardzo się cieszę
icon_smile.gif
 

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
36
ja daje połowę soli , króta jest podana w przepisie i daje świeży czosnek
icon_smile.gif


przepis poszedł w świat- wszyscy zadowoleni
icon_smile.gif
 

Aniq

Member
Maj 5, 2007
2,734
0
0
Będę robić, będę robić!!
Czy ktoś próbował zamiast mielonej piersi z indyka dodać mielony udziec?? Trochę mniej suche by było,tylko czy smaku nie zepsuje?
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Na czuja mi się wydaje, ze udziec tez by był smaczny. Oczywiście, że inny, ale na pewno smaczny
icon_smile.gif
 

Aniq

Member
Maj 5, 2007
2,734
0
0
Jednak tym świątecznym razem nie będę eksperymentować. Jeśli mi się uda ( a spróbowałoby nie!), to następnym razem popełnię z udźca. Tak się jeszcze zastanawiam,czy ta sól do peklowania jest absolutnie konieczna?
Gdyby tak po kilku godzinach 'leżakowania' z przyprawami i zwykłą solą od razu mieso zaparzyć? Przede wszystkim chodzi mi o Dziecię, które jak najmniejszą ilością chemii staram się faszerować.
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Wtedy mięso może wyjść nie różowe, a szare.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy