iluana @ 12 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1266381hmmm
Ciasto siedziało 45 minut i chyba by mu jeszcze 10min nie zaszkodziło
Bardzo mało piekę więc nie wiem czy uzyskana konsystencja to jeszcze zakalec czy już nie
Ciasto jest wilgotne , dosyć miękkie - może dlatego ,że zjadłam tuż po wyjęciu z piekarnika![]()
Następnym razem bez paniki zostawię w piecu na 55minut. Jabłek dałam mało bo się naczytałam ,że jak za dużo owoców to nie wychodzi.
Sama nie wiem czy to zakalec czy nie - ale w smaku bardzo dobreJa teraz piekłam tak jak zawsze ok 35 minut i wyszło wilgotne, idealneNiezmiennie pyszne z rabarbarem i maślaną kruszonką![]()
![]()
Klosewik @ 5 May 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1285842Piękę to ciasto bardzo często, ale ostatnio wyszedł mi zakalec...Sama nie wiem, co zrobiłam nie tak.![]()
Ano zdarza się, nie wiadomo dlaczego, choć zasadniczo jest odporne na głupotę.
Dziś zapomniałam dodać oleju, a i tak wyszło.![]()
Nieco suchawe, ale ładnie urośnięte i całkiem smaczne.
Doruśka @ 14 Jun 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1302844Samanto, ja od zawsze piekę z tym co mam w lodówce- a to resztka jogurtu i kefir, a to jogurt brzoskwiniowy na granicy terminu....albo i sam kefir.Ja najczęściej mam w lodówce dyżurną maślankę to nie ma problemu, ale tym razem wyszła i poszła![]()
Na tym tłustym jogurcie ze śmietaną wyszło coś pysznego, ciasto lepsze niż zwykle a często piekę ten placek.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.