duende @ 18 Sep 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=893102Mimo, że już nie jestem na diecie to wciąż u mnie wszyscy zjadają te placuszki i nawet dzieciom do szkoły czasem z cynamonem robię zamiast kanapek.Bardzo smaczne są![]()
Ja do nich przywykłam, do tego stopnia, że nawet nie uważam ich za dietę, są zwyczajnie dobre. I jak już tu chyba pisałam, to jedyny sposób na to, żebym w jakiś sposób przełknęła tuńczyka z puszki. No nie lubię i tyle a z tymi plackami nawet mi smakuje.
Azazelle @ 12 Oct 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=899969Przyznajcie się, dobre kobiety, ile Wy tych otrąb walicie, znaczy - jak czubate łyżki. Bo mnie wyszły cztery placuszki, mikre dość, wciągnęłabym je nosem![]()
Ale smaczne są, bardzo, jedyny sposób, żebym zeżarła otręby
Początkowo mierzyłam łyżką ale od dawna tego nie robię. Sypie z puszki na gęstość,żeby dały się formować i tyle. Masz większe jajko i rzadszy jogurt czy maslankę (bo ja na tym robię) to Ci pójdzie więcej, masz małe jajeczko i serek to trzeba mniej. Tak barzdo sie nie przejmuj przepisem tylko gęstością masy![]()
duende @ 18 May 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=978343ciekawa jestem jak to jest być na diecie z córkąWszystko przede mną![]()
duende,
robisz sobie coś smakowitego, specjalnie pod kątem swojej diety,
a tu ci zaraz wpada mały sęp do kuchni i tak zamąci, że zawsze wycygani kawał posiłku
nie ma się do czego spieszyć![]()
![]()
dzisiaj znów sobie zrobię - tym razem podwójnie, więc mam nadzieję, że zostanie na rano też
- no i dziś będę próbowała tych placuszków w towarzystwie musu jabłkowo-kokosowego i jogurtu
może uda się też zrobić fotkę tym razem![]()
Piadina @ 17 May 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=977644placuszki podchodzą pod MM, więc tak sobie myślę, że spróbuję, skoro tyle osób zachwala
A z czym je zjesc zeby bylo zgodnie z MM ?
iluana @ 18 May 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=978432A z czym je zjesc zeby bylo zgodnie z MM ?Ilusiu,
aby placuszki można było zjeść w II fazie MM, wystarczy tylko zamienić cukier na fruktozę
- w I fazie musisz też zrezygnować z żółtka- ale nie mam pojęcia, czy wówczas będą zjadliwe![]()
a teraz tam tara ram!
moje placuszki dzisiejsze, z musem jabłkowo-kokosowym (kokosu 1 mała łyżeczka li i jedynie) i kleksem jogurtu 0%:
![]()
Uploaded with ImageShack.us
mniamciu![]()
![]()
A moje słońce trzynastoletnie (no, prawie trzynastoletnie) oczywiście przyszło do kuchni i patrzy, jak smażę rzeczone placuszki. Ja na to: - Tylko się mi tu nie ekscytuj, bo nie będziesz ich jadła.
- Wiem - odparło słońce.
Na chwilę zastygłam z łopatką w ręku: - Jak to "wiem"?... - zdziwiłam się. Niemożliwe! Słońce moje już mi nie będzie wyjadać kolacji?! Kochana córcia!
- Wiem, że nie będę jadła. - Na to ona - Nie jestem teraz głodna.
I miej tu dzieci...
![]()
![]()
duende @ 19 May 2010 napisał:
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.