Zakwas mam zawsze robiony na mące 2000. Poza tym do przepisu 100g żytniej 720 i 300g pszennej 650, zatem nie taka biała całkiem mąka

Wezmę pod uwagę następnym razem Twoje uwagi, postaram się powstrzymać z rozrzedzaniem
. Chociaż to dzisiejsze ciasto i tak gęstsze było od poprzedniego razu, a mimo to aż ciężko mi było je przełożyć do foremki, tak trzymało się miski
Chlebek siedzi w piecu, już widzę, że za wcześnie tam go wsadziłam, bo troszkę go 'pod sufitem' naderwało wzdłuż, tak się jeszcze w piecu rozpędził z rośnięciem. To chyba nowa mąka z nowego sklepu
Mam nadzieję, że nie będzie takiej dziury w środku jak ostatnim razem (ale znowuż ciasto było najwyraźniej za rzadkie.. chociaż podobało mi się w sumie takie wilgotne w smaku hm...)
Zaczynam podejrzewać, że ten chlebek MA BYĆ suchszy, niż ja mam ochotę go uzyskać
A tak z innej beczki.. Po raz pierwszy dziś od miesiąca zjadłam kromkę białego chleba ze sklepu
Biała guma! I bez smaku!