Maryna
Moderator
- Sty 5, 2006
- 7,979
- 0
- 0
Widocznie moje ciasto było mało luźne. Nie mam doświadczenia. Ale nabywam...
Chleb wyszedł smaczny, tylko dziureczki miał małe. Miąższ miał zwarty. Chciałam mieć taki chleb jak Burek, niestety dziś się nie udało.
Chciałam zapytać czy "wyrastanie przez kilka godzin" to mogą być trzy godziny (tyle mi rosło ciasto) ale forum mnie nie wpuszczało. Wsadziłam do piecyka na wyczucie po tych nieszczęsnych trzech godzinach. Może za krótko róśł, choć sięgał krawędzi keksówki tej większej.
Mam pytanie - czy po zjedzeniu tego chleba macie kwaśny smak w ustach? W trakcie jedzenia chleb nie jest kwaśny. Ten smak czuję dopiero po kilku minutach. A może mi się zdaje....
Skoro wyrobiłam ciasto "temi ręcami" na stole a nie mikserem, to chyba było zbyt spójne, prawda?
Głupia baba...
Chleb wyszedł smaczny, tylko dziureczki miał małe. Miąższ miał zwarty. Chciałam mieć taki chleb jak Burek, niestety dziś się nie udało.
Chciałam zapytać czy "wyrastanie przez kilka godzin" to mogą być trzy godziny (tyle mi rosło ciasto) ale forum mnie nie wpuszczało. Wsadziłam do piecyka na wyczucie po tych nieszczęsnych trzech godzinach. Może za krótko róśł, choć sięgał krawędzi keksówki tej większej.
Mam pytanie - czy po zjedzeniu tego chleba macie kwaśny smak w ustach? W trakcie jedzenia chleb nie jest kwaśny. Ten smak czuję dopiero po kilku minutach. A może mi się zdaje....
Skoro wyrobiłam ciasto "temi ręcami" na stole a nie mikserem, to chyba było zbyt spójne, prawda?
Głupia baba...